ARTIKKELFORFATTER Magnor Olsen.

DET VRIMLER

av monumenter over feilslåtte investeringer i Forsvaret. Et nytt ble avduket på Bardufoss da Stortinget vedtok langtidsplanen for forsvaret.

FOR TO ÅR SIDEN ble det bestemt at all helikopteraktivitet i Forsvaret skulle samles og driftes fra Bardufoss. Nå melder NRK at dette skal omgjøres. Driften skal fordeles mellom Rygge og Håkonsvern ved Bergen. Dette etter at man har brukt flere hundre millioner på å bygge opp infrastruktur på Bardufoss. Hvor lenge skal folk i styrende organer få lov å herje med den norske befolkningen uten å måtte stå til ansvar for sine gjerninger?

HVEM SITTER i slike posisjoner som kan klare å manipulere vedtak fattet for to år siden til å bli helt omgjort i dag? Hvem besitter en slik kontinuitet? Det er hevet over enhver tvil at tidligere sentrale motstandere av Bardufoss med sterk tilknytning til Forsvaret, og som har tapt en del kamper og omkamper, melder seg inn både i Ap, Høyre og Frp for derfra å drive påvirkning. Her finner de hverandre i rein distriktspolitiske mål og gammel god hevngjerrighet. Det mest ekstreme er at de «sivile sentrale partitoppene» lar seg rive med. De tror at utsagnene fra «kompetent» hold er å stole på. Hvem husker ikke generalen som for noen år siden påsto at flystripa på Bardufoss kun egnet seg til å sette poteter på!?

DISTRIKTSPOLITIKK? Vi er blitt manipulert til å tro at distriktspolitikk ikke skal være retningsgivende i forsvarsdebatten. Det er nok også rett, men i tilfelle Bardufoss har Oslo-alliansen brukt kortet for å frarøve Bardufoss den rollen de fikk for to år siden. Selv vår statsminister er misbrukt da hun i beste sendetid ble konfrontert med at Rygge ville miste Ryanair etter at den famøse seteavgiften ble innført. Da sa hun sitat: «Forsvaret skal jo drive en aktivitet her (Rygge)».

VI MÅ TØRRE å snakke om penger og arbeidsplasser slik at folk virkelig får se hva dette dreier seg om i regionen vår, det har de snakket veldig høyt om i Rygge-regionen.

JEG HÅPER at de politisk ansvarlige i Troms fylke og berørte kommuner snarest kommer på banen. Dere har full bakking fra øverste ledelese i LO, så hvorfor ikke bruke dette kortet nå? Vi er tusenvis av mennesker i regionen som gjerne stiller opp for saken. De neste forslag og utspill fra Bardufoss sine motstandere, godkjent av kjøttvekta på Stortinget, har konsekvenser i seg som er ødeleggende for Midt-Troms-regionen.