SELV OM

jeg ikke lenger har noen funksjon i FIL og heller ikke lenger er beboer i Lenvik, abonnerer jeg fortsatt på Folkebladet og har fått med meg den forferdelige striden i FIL Fotball. Med min bakgrunn i klubben vet jeg at striden mellom A-lagsatsingen og breddefotballen i Yngres avdeling slett ikke er ny. Det har ulmet og vært mindre utbrudd over lang tid. Dessverre har ikke klubben evnet å finne en løsning, som har ivaretatt begge parter på en tilfredsstillende måte. Derfor kom eksplosjonen nå med en katastrofal følge, som splitter tidligere venner og samarbeidsparter og bryter opp lag der barna til slutt blir den tapende part i striden mellom de voksne.

FIL FOTBALL har hittil hatt en fenomenal støtte hos næringslivet i Lenvik. Jeg frykter at det som nå skjer med klubben, også skaper frustrasjon i deler av næringslivet. Skal vi fortsatt støtte FIL Fotball eller nyklubben Varden FK, er nok et spørsmål mange stiller seg? Jeg har tidligere på min facebookkonto kommet med mine synspunkter omkring A-laget, så det lar jeg ligge nå. Jeg vil derimot driste meg til å foreslå en modell, som kan være en løsning for FIL Fotball. Det viktige er bringe partene sammen igjen, slik at man unngår de ødeleggende konsekvensene, som uvilkårlig vil ramme både sportslige aktiviteter og økonomi.

JEG VET at det som har ”maret” klubben og som har bidratt til splittelsen, er at mange i FIL Fotball mener at A-laget tar for stor andel av klubbens felles økonomi. Andre igjen svarer med at uten et A-lag, som spiller på et høyt nivå (2 divisjon), ville ikke FIL Fotball oppnådd så mye sponsing fra næringslivet, som også Yngres avdeling nyter godt av. Jeg mener en farbar vei ville være å skille økonomi og drift til A-satsingen og aktiviteten i Yngres avdeling. Med andre ord få to adskilte driftsøkonomier med blant annet separate sponsorer. Sagt på en annen måte; to klubber i samme klubb.

VIKTIGST AV alt så kan unge og voksne venner fortsette med sin idrett i samme klubb. Det vil være til stor glede og gi en idrettslig og økonomisk god avkastning. Jeg oppfordrer ledelsen i FIL Fotball og Varden FK til å sette seg sammen å diskutere om ikke den modellen jeg grovt sett har skissert, kan være en bedre løsning enn to separate klubber med de følger det har.