ARTIKKELFORFATTER Veronica Natalie Klaussen, Finnsnes

KJÆRE ALLE

politikere i Lenvik kommune! Jeg kan så lite om politikk, men jeg har forstått såpass at nedleggelsen av Berglia Barnehage handler om økonomi. Når man skal ta viktige og store avgjørelser som handler om økonomi, så må man bruke hodet. I denne saken så ber jeg dere også om å bruke hjerte.

FOR DENNE saken handler om så mye mer enn bare økonomi. Den handler om livene til folk. Barn. Og det er barna som er viktigst. I Berglia barnehage så har vi mange minioritetsbarn. Noen har vært hos oss en stund, men andre igjen er nettopp kommet. Det er helt fantastisk å se utviklingen på disse barna. Hvor utrolig fort dem tilpasser seg, utforsker språket og hvordan dem kommuniserer ved hjelp av kroppsspråket. Dette handler selfølgelig om alle barna, og ikke bare de med minioritetsbakrunn.

FNs BARNEKONVENSJON sier klart i fra at man skal ta hensyn til barnas beste. Og med den store andelen av barn med minoritetsbakrunn som vi har i Berglia barnehage, så ser jeg med stor forundring på at dere politikere mener at de barna skal bli kasta ut i et ukjent miljø, bli tatt ut ifra sine trygge og stabile rammer og igjen måtte flytte på grunn av noe jeg ser på som en politisk feil avgjørelse. Det kan ikke være til barnas beste. Norge og alle kommunene i Norge skal følge artiklene i Fns barnekonvensjon.

JEG JOBBER

i Berglia barnehage som lærerkandidat. Er på et tiltak gjennom Nav og er ikke ansatt i kommunen. Derfor er det veldig lett for meg å finne meg en annen barnehage å jobbe i. Så derfor fikk jeg et spørsmål fra noen, der de lurte på hvorfor jeg engasjerer meg så veldig i en sak som egentlig ikke gagner meg? Ja, hvorfor gjør jeg egentlig det?

JEG ER et tidligere barnevernsbarn. Både før og etter jeg havnet under barnevernet, har jeg flyttet mye. Satt å telte en dag på hvor mange plasser jeg hadde bodd på til sammen. Det var så mange at jeg ikke kunne telle det på to hender. Å det sier jo litt. Og nettopp derfor engasjerer jeg meg, og ser på denne saken som mitt «hjertebarn». Jeg vet hvordan det er å bli revet ut ifra sine trygge rammer, måtte flytte fra en plass der du virkelig trives og måtte igjen bruke masse energi og tid på å finne deg til rette på en helt ny og ukjent plass. Derfor er dette en sak som jeg er villig til å kjempe for.

FINNSNES OMTALES som barnebyen. Da tenker jeg at det skal være naturlig å tenke på barnas beste, og ikke økonomien. Det må da kunne finnes andre løsninger? Jeg siterer en forelder;

«– Barna rives opp fra ett trygt, kjent miljø i en sårbar alder, da de fleste som har barn i Berglia kommer fra vestsida, vil ei flytting føre til ekstra belastning gjennom sentrum, dyrere for småbarnsforeldre som kanskje allerede sliter med utgifter, samt ett større tidstap.»

FOR MEG høres det verken logisk eller lurt å skulle nedlegge en barnehage som Berglia barnehage. Den er veldig populær og har et fantastisk uteområde. I tillegg så tenker jeg på plasseringen til barnehagen. Jeg siterer igjen en annen forelder;

«–Vi vil ha små barnehager, hvor ungene våre kjenner og stoler på alle de voksne, og en barnehage som ligger i nær tilknytning til barnas hjem.»

SÅ JEG ber dere igjen om å bruke også hjertet i denne saken.