I DE SISTE ukene har det vært mye aktivitet på den anonyme appen Jodel. For de som ikke vet hva Jodel er, kan det enkelt beskrives som en sosial arena, der alle som er innenfor samme område kan kommunisere med hverandre anonymt. Jodel skal i utgangspunktet være en humorarena, men den siste tiden har yrkesfag og studiespesialisering i Finnfjordbotn brukt appen til diskusjon og «dissing» av hverandre.

FOR FÅ uker tilbake florerte Jodel med slemme kommentarer og statuser rettet mot de ulike linjene. Det var på kanten til sjikanering, når det blant annet ble brukt ord som «kukpattere» og «oljesniffere». Grunnen til konflikten skal trolig ha vært en uenighet om kantinebordene, hvor folk fra yrkesfag skal ha brutt noen gamle vesentlige tradisjoner som sto sterkt hos studiespesialiseringselevene.

DET VAR først i år at yrkesfag flyttet til botn, og det er selvfølgelig naturlig at de ikke er klar over alle reglene/normene som gjelder på skolen, men i tilpasningsfasen de første ukene var en del yrkesfagelever litt for høye på seg selv, og da tredje klasse på studiespesialisering skulle introdusere dem for noen av de mest grunnleggende reglene, valgte enkelte av dem å by til slåsskamp.

ETTER DENNE hendelsen var det Jodelkrigen braket løs. På skolen lagde dette mye oppstyr, det ble kalt inn til flere møter angående temaet, der også dette med sitteplasser i kantina ble diskutert. Rektor var veldig klar i talen på at det ikke var aktuelt med bordinndeling, så du kan tenke deg sjokket det var for vg3-elevene da det dagen etter lå en lapp på 3dje klassebordene med beskjeden «reservert for lærere».

DET Å ikke ha faste bord å sitte med, skapte totalt kaos, og gjorde at folk fra alle klasser ble spredt rundt i hele kantinen. Dette bidro etter min mening til et dårligere klassemiljø, siden det rett og slett ikke er plass til at alle sitter i lag, sånn som det har vært i alle de tidligere årene. Det gjør også at elever føler seg utrygg hvor deres plass i kantinen er, og ender opp med å ikke sitte i kantinen.

JEG KRITISERER skolens ledelse for å ha vært veldig naiv og dårlig å planlegge når de skulle føre yrkesfag og studiespesialiserende sammen. Jodelkrigen er enda ikke helt over, og om man går inn på Finnsnes-jodelen kan man fortsatt se en rekke litt ufine kommentarer, som skjuler seg bak humor og skøy.

MEN MENGDEN stygge kommentarer har minsket veldig, og i dag er det ikke egentlig et relevant tema å snakke om, fordi det har mer eller mindre ordnet seg selv. Bordinndelingen har det også blitt en løsning på, og på tross av mye drama på begynnelsen av året, er Finnfjordbotn igjen en rolig skole å gå på.