ARTIKKELFORFATTER May-Britt Bendiksen.

GIBOSTAD BARNEHAGE

er nedslitt og alt for liten til å ta imot alle barna som sokner til Gibostad, det har vært kjent lenge. De som ikke får plass blir kjørt til Silsand av foreldre, besteforeldre eller andre kjente av barnet, og hentet samme strekning hjem om ettermiddagen. Utrolig slitsomt for alle parter.

VÅREN 2014 var jeg innom gjenbruksbutikken på Finnsnes, sammen med en bestemor som på retur skulle hente sitt barnebarn. I kaffekroken satt en politiker, aktiv sådan, og hørte på vår frustrasjon. Han sa da, ganske så skråsikkert; sitat: «Dette skal det bli en ordning på, så til høsten skal det være ombygget og klart, så ditt barnebarn slipper å dra den lange veien».

FAKSIMILE Folkebladet 13. juni 2016.

DET VAR FLERE

som hørte hva som ble sagt. Hallo, herr politiker! Ifølge deg skulle den være ferdig utbygget høsten 2014. Det er to år siden! Ennå er ikke noe gjort i lokalene på barne- og ungdomsskolen, som det var lovnad på skulle ombygges, så det blei plass til alle barna som sokner til Gibostad.

PERSONALET I DEN nedslitte barnehagen sa til meg at de «mer eller mindre» har gitt opp. Vet konkret om familier som hadde planer om å bosette seg på Gibostad, i stedet valgte de de ei annen bygd pga. at de ikke fikk barnehageplass. Hvor lenge skal det gå med til tid på utredninger og anbudsrunder før ombyggingen begynner - og en kan begynne å få et «lys i tunnellen?»