SÅ SKAL

folket tale. Nå har vi blitt tutet ørene fulle av hvor godt vi skal få det den dagen vi slås sammen til storkommuner. At vi aldri kan lære i dette landet. Kanskje de ansvarlige skulle ta en titt på hva som skjer i andre land, eller helst burde de kanskje tatt seg en studietur og undersøke litt mer enn bare sitte på et kontor og tro at de er verdensmestere. Nå ser det ut til at kommunalministeren begynner å få kalde føtter, men det er jo ikke noe problem, det er jo bare å ta på seg ullsokker dersom han fryser om natta.

JEG FOR MIN del ser for meg at folket her nord forteller regjeringa at her ønsker vi å ha det slik vi har i det i dag, og dermed sier vi et kraftig, NEI. Hvorfor? Det skal vi komme tilbake til når folket har talt.

LA OSS for en gangs skyld fortelle byråkratene hva vi mener, og at vi ikke ønsker at noen skal tre en slik sak ned over hodet på oss.

FIKK ET mindre hyggelig brev i posten i dag med beskjed om at nå stenger SP1 sine lokaler på Setermoen. Ikke bare på Setermoen, men mange andre steder også. Jeg har overhørt mange samtaler, hvor eldre er sterkt bekymret for denne utviklingen. Fra SP1 hører vi ikke om hvordan det skal bli i fremtiden, bare at de ønsker et pengeløst samfunn, altså bare betalingskort. Så enkelt er det ikke.

DET OM LAG og foreninger tjener på sine utlodninger, eller innsamlinger, må en for ettertiden kjøre mange mil for å sette disse sårt inntjente pengene inn på en konto. I tillegg må en betale gebyrer både i øst og vest for å få satt disse pengene inn i banken. Tror virkelig SP1 at de er med på å styrke foreningslivet ute i bygdene. Allerede nå sliter lag og foreninger med å få tillitsvalgte, og jeg tror ikke at det vil bli noe letter i fremtiden. Jeg tror det blir svært vanskelig å få kvalifiserte kasserere til å ta på seg slike verv, når en vet hvor byråkratisk en slik kan være. Jeg ber om at lag og organisasjoner tar dette på alvor, og forteller vår bank om hvor skapet skal stå.

JEG HAR i alle fall en klar oppfordring til SP1 om at de må gjøre det enklere for oss som arbeider i frivillige organisasjoner og få betalt inn våre små innskudd.

BARDU Husmorlag hadde utlodninger og sparte for å kjøpe den første hjertestarteren i Bardu. Ennå fins det lag som arbeider for en slik sak. Tenk over det, kjære bankansatte, når hjertet stopper for en kollega som kunne ha vært berget dersom laget hadde spart opp penger og kjøpt inn en hjertestarter. Nå må dere kjære lesere ikke sitte tause der hjemme, men si deres mening. Nei til nedleggelse av alle småkontorer i SP1.

MANGE HAR savnet mine skriverier i avisene. Nei da, jeg har ikke sluttet. Jeg kommer fortsatt til å skrive om ditt og datt i avisene, men jeg har dessverre ofret litt for mye tid i andre media. Der har jeg lagt ut bilder og tekst hver dag, men så er det ikke alle som har data. Derfor vil jeg kanskje nå konsentrere meg om avisene, for det er tross alt litt mer koselig å sitte meg en lokalavis i handa når en drikker moras kaffe. Avslutter med å si at vi treffes på face book eller andre media, men aller helst i avisene.

HUSK! Stem Nei og fortell Sanner og SP1 hvor skapet skal stå.