ENKELTE SAKER

går utrolig raskt gjennom i de ulike forvaltningsorgan. Dragrace-saka i Salangen er et godt eksempel. For fort vil, vil jeg si. Her har man ikke tenkt på verken klima eller miljø. Ordet forurensning eksisterer ikke i vokabularet, ei heller miljøforstyrrelser og miljøødeleggelser.

JEG HÅPER inderlig at fylkesmannen trår til og setter denne saka i sin rette sammenheng. Vi har nettopp vært vitne til at verdens ledende nasjoner har underskrevet en gjensidig forpliktende klimaavtale. Dette var Norge med på. I praksis betyr det at vi må begynne i det små. Det er dette med de mange bekker små. Da må vi ikke bare lukke øynene og si at det gjelder ikke oss. Jo, det er oss det gjelder.

DENNE SAKA var oppe til behandling i Salangen kommunestyre nyss før jul og blei så vidt jeg har forstått, bare klubba igjennom. Jeg har i alle fall ikke registrert noen debatt. Det synes jeg er merkelig og foruroligende. Hva sier forresten flyklubben på Bardufoss og den lokale luftsportforeninga?

- Har vi bruk for en dragracebane i Salangen og ønsker vi den? Jeg svarer nei på begge spørsmålene av hensynet til miljø og klima., skriver Eliseus Rønhaug. Foto: Marie Wessel