Ledende kokker i hele verden ser til Nord-Norge når det gjelder fisk og sjømat av ypperste kvalitet. Vi har ganske enkelt verdens beste råstoff nær sagt rett utafor stuedøra. Hva er vel da mer naturlig enn at et verdensmesterskap i tilberedning av sjømat etter alle kunstens regler, arrangeres nettopp her — på sjømatens egen hjemmearena?

På Finnsnes skal ledende juniorkokker fra hele Norden, sammen med nordnorske kokkelærlinger, samles i FIL-hallen og konkurrere om å lage verdens beste sjømat. Dessuten vil flere ledende restauranter i Nord-Norge innta Finnsnes og Senja med «pop-up»-etablissementer kun for én dag. Det bør få tennene til å løpe i vann.

Finnsnesjenta Line Miriam Sandberg, kan med dette sjømat-arrangementet skryte av et «kinderegg» som dekker alle aspekter av den rollen hun har som fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms. Og for Roar Sollied, fylkesråd for utdanning, kan arrangementet forhåpentlig bidra til økt interesse for kokkefaget blant unge.

En tar slett ikke munnen for full ved å hevde at Troms har noen av verdens beste råvarer i havet utafor kysten, men det er også rikelig med andre råvarer som reinkjøtt, vilt, potet, grønnsaker og bær — alt sammen i verdensklasse på kvalitet.

Den store sjømatbegivenheten Northern Delight vil garantert gi smaksopplevelser av en annen verden — naturligvis med råvarer fra havet utafor Senja.

SJØMAT-VM: Finnsnes blir vertsby for Northern Delights første del. Foto: Ronald Johansen