Utestedet «Pinne» på Finnsnes er konkurs. Det betyr at byen i Midt-Troms nå står uten et fast sted for levende musikk i helgene, med pub og diskotek.

Hva nå, Finnsnes? De som har fulgt utelivet på Finnsnes siden 70-tallet, med «Den Gyldne Pil», «Rogers», «Ottos», «Corner», hotellene, «Akropolis», «DaCapo», «Casanova», «LaRock» «Kjelleren» og mange, mange flere, tror knapt hva de ser. På midten av 90-tallet hadde Finnsnes på samme tid fem oppegående utesteder med levende musikk, dans og fullt liv. Nå er det dødt.

Riktignok har restaurantlivet fått seg et lite oppsving i byen, med etableringen av «Tiger Sushi», og ytterligere èn er på gang med thailandsk mat i Søstrene Lund-gården. Det er berikende. Men det totale utelivstilbudet på Finnsnes er ikke et regionsenter og en by verdig. På Skaland, i Gryllefjord, på Medby og på Gibostad raljeres det på sosiale medier over at man der finner noe byen ikke har; en lokalpub. Og det skrives at det er mer uteliv i Sørreisa, på Andselv og Setermoen enn i regionens eneste by.

Slik erting må bypatriotene tåle. Riktignok har Finnsnes en høyst oppegående pub på Senja Hotell (tidligere Royal), som nå helt sikkert får et oppsving, og i tillegg seks spisesteder med alkoholservering. Pluss at Finnsnes hotell har bar og levende musikk av og til. Men utetilbudet er totalt sett smalt og i øyeblikket i realiteten ikke-eksisterende spesielt for de yngre generasjoner.

Det er åpenbart grunnlag for et utested på Finnsnes med pub hele uka og levende musikk og diskotek i helgene. Selv i tider hvor mange lever ut en stor del av sine sosiale behov på sosiale medier, og ikke søker ut på byen for å møte levende mennesker — bør det være grunnlag for i alle fall ett utested som «Pinne».

Spesielt nå fram mot jul og i selve jula — den beste utelivssesongen, er det paradoksalt at det eneste utestedet som ga et slikt tilbud, plutselig har stengt dørene. Derfor er det å håpe at noen veldig raskt tar grep og sikrer byen Finnsnes et utelivstilbud å være bekjent av. Finnsnes Forum har et lokale klart til bruk i det gamle posthuset i sentrum — som sikkert kan sikre et visst tilbud i de kommende ukene fram mot jul.

Men byen trenger også en fullgod erstatning for «Pinne». Noen som tar over stafettpinnen etter kulturformidleren, avdøde Kjell «Pinne» Rydning?

Minilederen: Ørefik

Fiskeriminister Per Sandberg får sterk kritikk etter at han i VG oppfordret kvinner som blir utsatt for seksuell trakassering av sjefen, til å gi vedkommende «en god gammeldags ørefik».

Sandberg fikk smake egen medisin — en god gammeldags politisk ørefik.

– Spesielt nå fram mot jul og i selve jula — den beste utelivssesongen, er det paradoksalt at det eneste utestedet som ga et slikt tilbud, plutselig har stengt dørene, skriver Folkebladet på lederplass. Foto: Fredrik Kampevoll