På Wikipedia finner vi at gaseller er klovdyr av oksefamilien som kan løpe i så stor hastighet som 80 kilometer i timen over lengre perioder. De lever i flokker og finnes for det meste i ørken, gressland og savanner i Afrika, men også i Sørvest- og Sentral-Asia og Det indiske subkontinent.

Men så finnes det altså også en annen type gaseller, som utmerker seg ved å være raskest på økonomisk vekst og å tjene penger i skarp konkurranse med andre bedrifter. De ser ut til å trives godt i Midt-Troms.

Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gasellebedrift må minst å ha doblet omsetningen på fire år, og samtidig tjene penger. Dagens Næringsliv har laget en oversikt over gasellebedriftene i hele landet med oppgitt vekst for den enkelte bedrift, en interessant og ogå litt prestisjefylt rangering som blir publisert i sin helhet i DN i slutten av november. Et foreløpig dykk Folkebladet har gjort i tall fra vår region, viser at det gror godt også for bedrifter i Midt-Troms.

Helt i toppen for Midt-Troms, troner Salangen-bedriften Aktiv IT AS, som kan vise til en omsetningsøkning på hele 556 prosent, fra beskjedne 1,8 millioner kroner i 2013 til 11,7 millioner i 2016. Gode ansatte, en mer systematisert drift og spisset fokus på lønnsomhet, er blant suksessfaktorene daglig leder Kjell Arne Molund viser til.

I Lenvik kommune er Finnsnes Rør & Elektro AS på topp med 476 prosent vekst. Bedriften startet i 2013 med 6,3 millioner i omsetning, i fjor var omsetningen hele 36,3 millioner, og man har nå 27 ansatte. Flinke folk og stadig større jobber, er faktorene Heidi Andersen peker på som viktigst for utviklingen.

Mange flere gaseller i Midt-Troms enn disse to, kan også vise til en eventyrlig omsetningsvekst og gode resultater. Det er gledelig for vår region at næringslivet, og spesielt nye bedrifter, opplever vekst og lykkes økonomisk. Det gir nye arbeidsplasser, økt optimisme og tro på at det går an å få til noe — bare man går inn for det hundre prosent og jobber målrettet og godt hele tiden.

Minilederen: «Bonden»

Tidligere ordfører i Lavangen, Erling Bratsberg, har fått personlig bilskilt med «Bonden» som kjennemerke, og med grønn bakgrunn til og med.

Men av hensyn til medtrafikanter, får vi vel håpe at Senterparti-mannen likevel holder seg til høyre på veien når han er ute og kjører.