Olderhamna småbåt- og fiskerihavn på Finnsnes er i ferd med å utvikle seg til en skandaleprosjekt for Lenvik.

Saken skal opp i Lenvik kommunestyre torsdag i neste uke. Da må ordføreren og administrasjonen på banen med en grundig og detaljert redegjørelse om hva som har skjedd, og ikke minst hva som bør skje framover for å redde inn prosjektet økonomisk. Det fortjener både politikerne og innbyggerne.

Men derfor er det også ekstra viktig at alle kort kommer på bordet. Saken har vært befengt med støy rundt kostnader, anbudstrøbbel og eiendomsforhold. I dag er småbåthavna etablert, delvis gjennom et privat initiativ, mens den viktige fiskerihavndelen gjenstår. Dette skulle være kommunens ansvar.

Det er åpenbart klokt å starte med en redegjørelse i kommunestyret der alle fakta kommer på bordet. På den ene side er det enormt mye penger det er snakk om for en hardt presset kommune. På den andre side er det tragisk om et i utgangspunktet flott prosjekt ikke skal fullføres, og dermed uansett bli en klamp om foten for kommunen.

At innbyggerne i kommunen stiller kritiske spørsmål ved alle innsparinger, når de får servert historien om Olderhamna, kan umulig forundre verken den politiske ledelse eller administasjonen.

Minilederen: Problemfritt...

Vannscootere har ikke vært noe problem hittil i Midt-Troms, sier lensmannen.

Men det kan kanskje være greit å avvente neste sommer før man konkluderer. For så lenge scooteren kan gå...