Lensmann Arnold Nilsen gir et godt råd til folket som ferdes på Finnsnes: Meld fra hvis du har hatt ubehagelige eller direkte skremmende opplevelser med by-elgene.

I en årrrekke har sentrumsområdene på Finnsnes hatt jevnlig besøk av elg. Folkebladets arkiver viser by-elger på nesten daglig vandring mellom bolighus, på småveiene og i sentrumsgatene tilbake til 2010. Også før den tid var det elg å se i sentrum, men de siste årene har det skjedd stadig oftere. Og elgene er blitt mer nærgående.

Men mange har hatt ubehagelige opplevelser. Sist ute var Finnsnes-væringen Hans Kristian Sørensen (75), som opplevde en elg som kom i fullt firsprang mot han midt i havneområdet. Sørensen sier det for så vidt var en naturopplevelse, men han følte seg lite bekvem med situasjonen. Han tar nå til orde for avliving.

Folkebladet har også ved en rekke anledninger tidligere omtalt lignende tilfeller. Spesielt dramatisk har det kanskje ikke vært, med eksempelvis direkte angrep. Men folk på tur med hund, som har kommet mellom ei elgku og kalvene, har opplevd elgen som svært aggressiv. Vi snakker om dyr, og vet selvsagt aldri hva som kan skje.

Før ei beslutning tas, bør vi følge rådet fra lensmann Nilsen: Meld fra om dine elg-opplevelser i sentrum; om du har opplevd elgen som aggressiv eller farlig, og kanskje spesielt om de har framkalt frykt hos barn. Først da kan politi og viltnemnd gjøre en klok vurdering om elgene som vanker i sentrum bør avlives.

Minilederen: Gatekjøkkenmat?

Patricias gatekjøkken på Setermoen er norgesmester i sunn fast-food 2016.

Det er sånn mat vi blir fast og fin av.