FORBILDE Linnéa Myhre snakker åpent om sine egne psykiske plager.

Sist mandag møtte

forfatteren og suksesbloggeren Linnéa Myhre flere 10. klassinger i Istindportalen

i Heggelia. Der snakket hun åpent og ærlig om en fortid preget av psykiske lidelser. Dette er et ømtålig tema, som det er desto viktigere å snakke åpent om, og på en måte ufarliggjøre.

Linnéa Myhre var blant de mest leste bloggerne i landet med besøk av over 30.000 unike brukere daglig. I 2011 ble hun kåret til årets beste blogger under Vixen Blog Awards og Costume Awards. Samme år kom en nettserie på NRK som handlet om hennes depresjoner og langvarige behandling hos psykolog — mens debutromanen «Evig søndag» kom i 2012, Delvis selvbiografisk, idet den omhandler ett år av Linnéa Myhres liv, da hun motvillig gikk til psykiater for tungsinn og problemer med spiseforstyrrelser. For sin debutroman mottok hun Tabuprisen for 2012 fra Rådet for psykisk helse, og fulgte opp med romanen «Kjære» i 2014.

Folkebladet-TV: Linnea Myhre møtte ungdommen

I forbindelse med Forskningsdagene og gjennom et samarbeid med bibliotekene, er Linnéa Myhre invitert til Midt-Troms for å snakke om bøkene sine. Hun startet sin foredragsturné på Bardu ungdomsskole mandag, og i går fikk Øverbygd og Sørreisa besøk av henne, før Finnsnes står for tur i dag. Den viktigste målgruppen for dette temaet er nettopp ungdom, som befinner seg i de kanskje vanskeligste årene av livet — sårbare for egne følelser, og med gruppepress om å være mest mulig vellykket på så mange områder. En daglig kamp om «likes» på Facebook og følgere på Instagram — ofte med stort kroppsfokus, kan ofte gi en følelse av å komme til kort i livet og føre til både depresjoner og spiseforstyrrelser blant unge mennesker.

Det er et meget fornuftig grep å bringe Linnéa Myhre hit for å snakke om disse vanskelige tingene som angår så mange unge, men som dessverre ofte feies under teppet. Hun er ennå ung selv — 26 år — og har appell til den målgruppen hun primært henvender seg til. Det er mange unge som sliter, og da er det viktig å få høre fortalt lignende historier som ens egen, fra et forbilde som Linnéa Myhre. Og hun vet av erfaring hva hun snakker om.

Minilederen: Rømme på laksen

Naturtjenester i Nord AS har sjekket elvene i Salangen, men finner lite rømt laks fra SalMar Nord.

Godt —for det er bedre med rømme på laksen enn laks på rømmen!