PIANO Finnsnes byr på pianomusikk som tonefølge for turister og andre i sommer.

Ved Kulturskolen i Lenvik har man i sommer rett og slett satt dette ut i praksis ved å tilby en serie sommerkonserter ved Parkert Piano i foajeen til Kunnskapsparken. På formiddagen tre ganger i uka — mandag, onsdag og fredag — helt fram til 12. august, kan alle som måtte være interesserte, benytte anledningen til å lytte til vakre pianotoner fra foajeen i et bygg der debatter og formidling av informasjon og kunnskap vanligvis står i fokus ellers i året.

Konsertene er primært rettet inn mot passasjerene på hurtigruta, som ved anløp av Finnsnes litt over klokken 11 hver dag, stiger i land for en liten sightseeing i sentrum. Å tilby dem en kulturell opplevelse med på veien under det korte Finnsnes-oppholdet, er en meget fin tanke. Men også for andre som er innom byen, eller bor her, kan en liten halvtime med formiddagstoner være som balsam for sjelen — før man trasker videre gjennom støvete bygater til neste butikk eller kafé — kanskje enda med en vakker melodi fra pianokonserten i hodet.

I serien «Time for Music» som er konseptets tittel, skal både elever fra kulturskolen i Lenvik og andre unge som driver med sang og musikk, få anledning til å formidle seg musikalsk ved de sorte og hvite tangentene på Parkert Piano. De pianovertene som var først ute, var Patrick Holmstad og Tuva Simonsen sist mandag, og allerede onsdag, da Marianne Wiggen og Sanne Suh Berger lot sine pianofingre danse over tangentene, var antallet publikummere et tydelig bevis på at folk hadde fått med seg nyheten om gratiskonsertene, og at tilbudet falt i smak. Det er godt å se at også jungeltelegrafen fungerer.

For de unge talentene som opptrer, gir sommerkonsertene i Kunnskapsparken en fin anledning til med jevne mellomrom å spille foran et nytt og variert publikum. Det er en ny og spennende arena, som det ikke er så mange av for denne aldersgruppen av musikkelever. Konsertene vil gi dem god trening i å opptre foran publikum, og det bygger selvtillit for å følge drømmen videre. Pianopedagog Sindre Sandvik ved Lenvik kulturskole, ser ikke bort fra at Parkert Piano-konsertene kan bli viderført også på vinterstid. Det er en tanke som lyder som musikk i ørene.

Minilederen: Full mobilisering

Forsvarskommunene i Troms får hjelp av tidligere sjef for Hærens Styrker, Lars Sølvberg, i kampen mot nedleggelser i nord.

Nå er det full mobilisering...!