Herrens veier er uransakelige står det i bibelen. Satans veier er i Grasmyrskogen står det på asfalten i bygda. Den tittelen er det flere veistrekninger som kjemper sin hevd om. Fylkesvei 229 over Grasmyrskogen er en av mange veier i Midt-Troms, som støtt og stadig dukker opp i spaltene til Folkebladet. For mange er Troms fylkeskommune og Statens Vegvesens veier uransakelige, da veiene deres år etter år står uten sårt tiltrengt vedlikehold

– Offentlig vei. Kjøring på eget ansvar!!

Hva er det med disse veiene som får folk til å trekke frem Antikristi?

Tålmodigheten blir ikke bedre av at politikerne sjeldent gir klare svar på når veiene får etterlengta kjærlighet av veiarbeidere. Klare svar innebærer også å gi beskjed når veiene ikke er prioritert. Klar tale vil nok fostre sinne, men også mer respekt enn å stadig gi fravikende svar. Av og til holder det ikke å peke på for lite penger fra Regjeringa, og et enormt vedlikeholdsetterslep langs veiene. Fylkeskommunen, den største veieieren i Troms, har ikke utforma noen klar langsiktig plan for veiene. Dette ville gitt nødvendig forutsigbarhet, selv om det hadde gitt et hardt påtrykk fra befolkninga der pengene ikke strekker til. Her gjelder det å ha bein i nesa.

I mellomtida får de som bor langs de verste veiene lagre telefonnummeret til avisa, og kjøpe seg biler med forsterka understell og god bakkeklaring. Med tid og synliggjøring bruker ting å løse seg.

fuylkesvei ivar prestbakmo ketil solvik olsen Foto: Trond Sandnes (tegning)