Kristiansund jublet vilt etter 1–1 mot TIL på Alfheim søndag. Den nyopprykkede eliteserieklubben tok sitt første bortepoeng på toppnivå noensinne.

Gleden over det poenget står i sterk kontrast til stemningen i TIL-leiren. Der var fokuset på de to poengene som var tapt. Tre strake tap før Kristiansund-kampen betydde at ingenting annet enn seier ville blidgjøre verken internt i TIL eller ute blant supportere og sponsorer.

At TIL hadde flere sjanser enn bortelaget, og slik sett hadde fortjent å vinne, blir bare en fattig trøst. For på veien mot å gjenerobre Fort Alfheim er gode resultater den eneste farbare veien. Fem av tolv poeng er selvsagt ikke et fort verdig.

Et fort representerer noe ugjennomtrengelig, noe farlig, et fryktinngytende festningsverk. Per i dag har ingen lag noen særlig grunn til å være nervøse før turen til Nordens Paris.

Konsekvensene når TIL ikke presterer er forutsigbare. Folk blir irriterte og forteller alle som vil høre om akkurat sin mening. Der engasjerte TIL-supportere i gamle dager hadde sitt publikum over lunsjbordet, på arbeidsplassen eller en av byens mange kafeer og barer, er realiteten i 2017 en helt annen. Sosiale medier fungerer best til å uttrykke sin misnøye, og det kan hvem som helst gjøre – døgnet rundt.

Ta Isbergets gruppe på Facebook som et eksempel. Den er åpen for alle som vil lese, og har nesten 3.000 medlemmer som kan nås med et tastetrykk. På Twitter er det en rekke TIL-supportere som aktivt sier sin mening, på godt og vondt, om det som skjer i klubben.

Også vår egen chat, som vi har underveis kampene, er populære for å si sin mening om det som skal være byens og landsdelens stolthet.

Under og etter en TIL-kamp som den mot Kristiansund, kan man finne et titalls innlegg med folk som snilt sagt er skuffet. Det interessante er å se hvor ekstremt mange av disse som retter seg mot hovedtrener Bård Flovik. Og det spares ikke på kruttet.

«Elendig og flaut!!! Flott å ha en trener så viser så mye engasjement på sidelinjen!»

«Som gode TIL supportere bør vi hjelpe Gutan gjennom den her vanskelige perioden. Æ foreslår at vi starte kronerulling sånn at dæm får råd til å sparke Flovik.»

«Sætt ikje fotan mine på Alfheim stadion igjæn før de e en ny træner på plass!»

TIL skal være glade for at så mange er engasjerte i det som skjer. Klubbens verste fiende er faktisk ikke kritiske røster, men likegyldighet. Samtidig må det sies at enkelte innlegg er direkte personangrep, og viser at grensa for hva som skrives på nettet stadig flyttes til det mer ekstreme.

Bård Flovik i pressesonen på Alfheim etter skuffende 1–1 mot Kristiansund søndag kveld.