Hva nå, Bardufoss? Er det noen der ute som er blitt klokere etter de siste dagers helikopter-debatt, så rekk opp hånda?!

Spillet om helikoptrene på Bardufoss fortsetter. Det er et høyt spill, en slags skitten poker med både jokere og falske kort involvert, en diger pott og avventende spillere med solbriller og pokerfjes. Det er ikke noe vakkert syn.

Natt til onsdag ble en representforslag fra KrF, Sp, SV og Venstre avvist i Stortinget. Forslagets formulering var at hovedbasen for helikopter, med ledelse, administrasjon, utdanning, trening, vedlikehold og logistikk skal sikres tilstedeværelse på Bardufoss. Forslaget ble avvist, fordi presidentskapet mente dette punktet hadde vært behandlet i forbindelse med Forsvarets langtidsplan, og at man ikke kan ta omkamper i samme stortingsår. Og vi som trodde at det var 339-skvadronen, og ikke hovedbasen for helikopter, som skulle flyttes til Rygge...

Støre var imponert over fagmiljøet på Bardufoss, han hadde nok en uforglemmelig helikopterreise til Gryllefjord som ham filmet selv og la ut på Facebook, men at vi skal «avvente landmaktutredningen for å se hvilken helikopterstøtte Hæren trenger», beroliger ingen. Fordi det finnes «sentrale krefter» som mener at Hæren i framtida slett ikke trenger slik støtte, fordi den skal endres og teknologiseres, samkjøres med Nato - og i verste fall bygges kraftig ned.

Det eneste vi med sikkerhet kan slå fast, er at helikoptermiljøet på Bardufoss er i spill, og at de politiske signalene fra flere hold har forvirret mer enn de har klargjort. Vi må inntil videre bare forholde oss til at 339-skvadronen skal flyttes til Rygge, og at hovedbasen og 139. Luftving skal avvikles i dagens form.

Og i mens venter vi på valget og landmaktstudien, og er like forvirret i dag som vi var i går og dagene før.

Helikoptersaken skriker etter politisk ansvarlighet.

Her kan du se hvordan tegninga til denne kommentaren ble til fredag