PARADOKSALT NOK skal tidenes tøffeste målgang i Arctic Race of Norway (ARN) skje midt i det hjertet norske politikere ønsker å stanse for godt.

ET SYN mange sentrale norske politikere ikke fortjener. En opplevelse de ikke fortjener; Alle de som har vendt Bardufoss ryggen i striden om hovedbasen for helikopter.

IRONISK NOK går årets Arctic Race av stabelen bare noen uker før den såkalte landmaktstudien skal legges fram, et forsvarspolitisk manifest som kan besegle den endelige skjebnen for 339-skvadronen, 139 Luftving og hovedbasen for helikopter på Bardufoss. Slik sett kan det bli en bittersøt opplevelse på Bardufoss denne forhåpentligvis vakre augustdagen. Men akkurat nå; La oss glede oss over at Bardufoss og hele det unike flymiljøet får denne unike muligheten til å vise hva de har å by på.

OG DET BESTE av alt; ARN kommer tilbake, til ei veistrekning nær deg. Neste år. Eller året etter. Og gir deg muligheten til å vise fram det beste du har. Du trenger ikke fundere et nanosekund på om det blir lagt merke til. Bare spør de som har stått langs løypa, funnet på de mest klin kokos ting - og etterpå fått høre fra slektninger på New Zealand at; Vi har sett deg på TV! Eller opplevd å dukke opp på bilder i store, internasjonale magasiner med vikinghjelmer, flagg, prinsessekjoler på hesteryggen og mye, mye annen ekte nordnorsk galskap.

NÅR BILDENE fra Bardufoss dukker opp på TV-skjermen, bør noen se en annen vei.

e.t. arctic race 2017 Hushovd og Foshaug Bardufoss flystasjon lufthavn flytårn Foto: Trond Sandnes (tegning)