FILS ÅRSMØTE har sagt sitt. Veien videre er bestemt. Finnsnes skal fortsette den harde A-lagssatsingen som før - i alle fall inntil 2020 når en ny strategi skal være utarbeidet og vedtas av et nytt årsmøte.

MEN HVILKEN pris må klubben betale for mandagens vedtak? Arbeidsdokumentet til klubben er klart. Men er uroen over av den grunn?

Si din mening i kommentarfeltet under (Stengt kl.00-06)

FOR Å sitere FK Senjas nye trener Thomas Hagerupsen: «Det ser ut som det er en klubb som går hundre kilometer i timen i riktig retning». Akkurat den oppfattelsen er det nok mange utenfor klubben som har. Og det er helt rett. Klubben har i 2016 gjort en fenomenal sesong i 2. divisjon. Over flere år har Bjørn Johansen gjort en fantastisk jobb med FIL Fotballs A-lag. I yngres avdeling har det aldri vært jobbet bedre. Klubben har tatt en haug med KM-titler de siste årene. Og lagene i barne- og ungdomsfotballen vinner turneringer helg etter helg.

I ET intervju med Folkebladet uttalte styreleder Herleif Hanssen at de forsøkte, men at det ikke var mulig å finne en løsning som begge parter kunne enes om. Hvis det ikke var tilfellet, burde utbryterne benyttet årsmøtet til å fremme sitt eget forslag, slik idrettskretsen fastslår ville vært det beste. I stedet forlater de årsmøtet på en måte mange mener var barnslig og umodent. Deres forsvar var at klubben styre ikke ønsket at noen alternative forslag ble fremmet og at de derfor ville respektere dette og unngå ytterligere splid.

ONSDAG BLE det kjent at Jan Tore Bakli tar sin hatt og forlater FIL. Ikke overraskende sier flere. Dagen etter følger Gunnar Moen i samme fotspor. Når det i tillegg er kjent for undertegnede at utbryter-grupperingen har seriøse planer om å starte opp en ny klubb, vil det trolig være mange flere som forsvinner ut av FIL-portene.

HVA MED spillerne i barne- og ungdomsfotballen. Vil de få samme tilbud som før? Blir tilbudet det samme uten Bakli som sportssjef? Hva skjer i yngres avdeling nå, FIL Fotball?

DET SOM er det viktigste her er å ivareta barnas interesser. Bråket i høst må ikke gå ut over dem. De skal spille fotball og ha det gøy sammen. Uansett om det er i FIL eller i en eventuell nyoppstartet klubb.

FIL fotball Ivar Holand Jan Tore Bakli Herleif Hanssen Foto: Trond Sandnes (tegning)