Flere av fjorårets delfinalearrangører var misfornøyde med profileringen. I tillegg gikk de med underskudd. Det skriver Aftenposten, som har fått fatt i evalueringsrapportene fra de enkelte arrangørstedene for delfinalene til Melodi Grand Prix (MGP).

I Harstad var det i høst stort engasjement for eller i mot at Harstad skulle arrangere delfinale Det endte med at Florø fikk arrangementet som går av stabelen denne helga.

- Vi synes vi fikk for lite igjen i profileringen av Sarpsborg i forhold til det vi ble lovet, sier kultursjef Anita Grøseth i kommunen til Aftenposten.

Samtlige delfinalearrangører i 2010 gikk ifølge Aftenposten med et underskudd på mellom 100.000 og 300.000 kroner.

Fjorårets delfinaler kostet Sarpsborg og Ørland henholdsvis 2,9 og 2,6 millioner kroner. Av dette skulle Dinamo ha 1,3 millioner kroner.

- Men vi er avhengig av tre ting for å kunne arrangere MGP flere ganger; et fortsatt godt samarbeid med Forsvaret, hjelpen fra de frivillige, og økonomisk trygghet. Kommunen er ikke lenger villig til å spytte inn 1,3 millioner kroner og arrangementet må stå på egne ben dersom vi skal arrangere MGP også neste år, sier ordfører Hallgeir Grøntvedt til Adresseavisen.

NRK har lagt om produksjonen i år slik at arrangørstedet får vist fram mer av plassen.