GIBOSTAD: - Det var både artig, tungt og stressende - spesielt med tanke på at jeg var gravid under innspillinga, sier Silja Kristianne Uteng fra Gibostad til Folkebladet.

Hun har ifølge henne selv lenge blitt oppfordret av både venner og familie til å søke på slike bakeprogram.

- De mener vel at jeg er flink til å bake og derfor bestemte jeg meg for å gjøre det. Nå kan de en gang for alle kan tie stilt om akkurat det, sier hun og ler godt.

Gravid

Og førstkommende mandag kveld får vi se Uteng bake så svetten renner på kanalen FEM.

- Så får vi se da, hvor langt jeg kommer, sier hun hemmelighetsfull.

Under innspillinga på seinhøsten i fjor, i Oslo, skildrer den unge bakeglade gibostadværingen noen hektiske minutter.

- Jeg har termin 18. februar i år og å stille gravid opp på et bakeprogram på TV er ikke noe jeg anbefaler. Nå får det være nok, sier hun lattermildt.

- Nå håper jeg ammetåka tar meg snart, humrer hun.

Lise baker på TV så svetten siler Lise Tråsdahl fra Bardufoss vant over 600 søkere. Nå baker hun så svetten renner på TV i beste sendetid. - Skulle bare mangle

I fjor deltok Lise Tråsdahl fra Grøtte i Målselv også på Kakekrigen. Året før, i 2015, deltok Christina Finjord fra Skattvik i Tranøy i det samme programmet.

- Er vi så flinke til å bake her i området?

- Ja, det er én ting. Det andre er at vi gjør oss sabla godt på skjermen. Vi er et heftig folkeslag og det skulle bare mangle at vi ikke fikk være med, svarer Uteng.

- Hva disket du opp med i første episode?

- Smør, mel og sukker. Jo mer av de ingrediensene - jo bedre blir kaka mener jeg, svarer hun og legger til:

- Jeg ble overrasket over nivået. Vi er såkalte amatørbakere, men vi blir dømt som om vi skal være «profesjonelle amatører». Det pirkes i hytt og pine over ting man overhode ikke hadde tenkt over selv. Det skjer flere gang at jeg bare står der uten å vite helt hva jeg skal svare.

Christina med bakeglede på TV: - Jeg ga alt jeg hadde Christina Finjord røyk ut tidlig av «Kakekrigen» på FEM, men det stopper ikke den bakeglade Senja-væringen. - Fæl dag

Uteng legger således ikke skjul på at hun var svært nervøs under den første innspillingsrunden.

- Med flere kamera tilstede og ei klokke som tikker deg i nakken er det ikke lett å være fokusert. Den første dagen var fæl, men det er vel det som gjør bra TV, sier hun.

Uteng angrer overhode ikke på at hun meldte seg på.

- Det er et fantastisk konsept og de viser det beste av deg stort sett hele tida. Men går det til helvete, så går det til helvete. Det er ingen som stopper klokka og lar deg begynne på nytt, forteller hun.

- Så nå oppfordrer du folk til å benke seg foran TV-en førstkommende mandag kveld?

- Ja, det er bare å følge med. Jeg håper folk ser ei ny side av meg. I løpet av de 90 minuttene har jeg ikke peiling på hva jeg har sagt eller gjort. Jeg er like spent og vet like lite som alle andre, sier hun og ler avslutningsvis.

Kakegrigen med Silja Kristianne Uteng ser du førstkommende mandag på FEM klokken 20:30.