FINNSNES: Høstprogrammet til Kulturhuset på Finnsnes er nærmest klappet og klart. Kulturhussjef Karin T. Olsen mener at det har en klar humoristisk profil.

– Fem av innslagene er rene humorforestillinger, så folk kan belage seg på en høst med mye latter her i huset, slår hun fast.

Den humoristiske avdelingen åpner med forestillingen ”Norsk Reisning”.

–I denne forestillingen medvirker det noen kjente moromenn. Blant annet Espen Beranek Holm, som er velkent fra fjernsyn.

En annen latterbombe er forestillingen ”Jeppe”, som har gått for fulle hus og stormende jubel i Tromsø.

– Jeg har selv sett denne forestillingen på Hålogaland Teater i Tromsø, og kan skrive under på at den er skikkelig morsom. Finn Arve Sørbøe er utrolig god i rollen som en nordnorsk Jeppe. Det er bare å begynne å glede seg.

Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen dukker også opp i høst. Denne gangen med den fiks ferdige utgaven av ”Mann (44)”, som han hadde et lite ”prøvehopp” med på Ottos i fjor høst.

– Denne forestillingen har sanket svært gode kritikker og trukket fulle hus i Oslo. Vi er glad for at Bård Tufte Johansen på eget initiativ velger å komme tilbake til Finnsnes, understreker Karin T. Olsen.

Honningsvågrevyen har børstet støv av gamle nummer, som de skal servere på Finnsnes i oktober med forestillingen ”Honningsvågrevyen rykker tilbake til start”.

– I den latterlige avdelingen får vi også et gjensyn med Finn Arve Sørbøe med forestillingen ”Kadde Va Æ Sa” - der han harselerer med språket vårt. Dette er Sørbøes egen forestilling, der han stå helt på egne ben uten Hålogaland Teater, forklarer Karin T. Olsen.

Pussycats

På musikkfronten kan kulturhussjefen blant annet lokke med legendariske The Pussycats.

– Evigunge Pussycats. Norges første egentlige rockestjerner, får vi besøk av i november. Dette vil være høstens største og beste dose med nostalgi, vi regner med at mange kan tenke seg et gjenhør med slagere som ”Cadillac” og ”Just a little teardrop”, mener kulturhussjefen.

Karin T. Olsens personlige favoritt i musikkavdelingen er et innslag som heter ”Ice Music”.

– Dette er en veldig påkostet produksjon som vi bare har mulighet å ta inn på grunn av samarbeidet mellom nordnorske kulturhus. Her får vi oppleve Terje Isungset og Lena Nymark med flere i en konsert der alle instrumentene er laget av is. Vi kan vente oss noen utrolige fine klanger og stemninger inspirert av naturen. Men et slikt konsept krever sitt, vi kan for eksempel ikke bruke scenelys som avgir varme slik at instrumentene smelter.

(Folkebladet.no)

humoristisk: Kulturhussjef Karin T. Olsen kan by på et høstprogram med mye humor, men også gjenhør med legender som The Pussicats. Foto: Reidar Ingebrigtsen