FINNSNES: Også denne gangen er det en bereist person fra det store utlandet som underholder i Pianobaren på konsert- og utestedet Pinne.

– Det koster en del å hyre inn en så proff pianist og entertainer som Kevin Owen. Men det må man leve med når man skal forøke å skape en ny arena for musikk og opplevelser på Finnsnes. Pinne skal ikke bare være et bevertningssted, det skal også være en plass for kulturformidling av ulik karakter, understreker Kjell «Pinne» Rydning.

– Hvor populært er tilbudet med Pianobar?

– Jeg vil si at det har slått veldig godt ann. Tilbakemeldingene vi får er positive, og det er viktig at det skjer andre ting på huset enn det som arrangeres på hovedscenen nede.

Dialog

– Er det dialog mellom pianisten og gjestene i Pianobaren?

– Det er det, mange av gjestene fortrekker å sitte på krakker nær pianisten. Det skaper en nærhet mellom atist og publikum som man ikke får i andre settinger der band eller artist befinner seg på en scene over publikumsnivået.

– Kan gjestene også komme med musikkønsker?

– Det kan de, og det gjør de. Så er det opp til hver enkelt pianist å oppfylle disse etter hvilket ståsted han eller hun har innen musikken. Men det er klart at en pianist som for eksempel kommer fra USA vanskelig kan oppfylle et ønske om å fremføre en ramsalt Arvid Hanssen-låt. Det tror de fleste har forståelse for.

Kevin Owen

Allerede som åtteåring startet Kevin å spille piano. Siden den gang har musikken vært hans store pasjon, og den har også brakt han rundt i hele verden. Kevin Owen har studert musikk, og har utviklet og modnet både som vokalist, pianist og komponist i løpet av sin karriere.

Han har spilt i Canada, USA og Europa både i band, som soloartist og i duellerende pianobar.

– Det som kjennetegner Kevins opptreden er hans store evne til å engasjere publikum. Alt i første låten strømmer folk både til dansegulv og piano og blir smittet av hans enorme energinivå, forteller Kjell Rydning.

Kevin er også familiefar, og deler opp sin tid mellom familien i Østerrike der han bor og jobber i land som Nederland, Norge og Sveits.

Pianist og entertainer Kevin Owen trakter tangentene i Pianobaren på Pinne denne helga. Foto: Byråfoto