FINNSNES: Låta som presenteres i form av musikkvideo heter «The Sun Will Rise Again», og er et spor fra den nye plata som slippes torsdag 21. mai.

Musikkvideoen omhandler, i likhet med resten av plata, en liten gutt og forholdet til hans mor.

Det var ikke helt etter planen å lage musikkvideo til «The Sun Will Rise Again».

- Det vi hadde sett for oss først var å lage en video til låta «Escape» som vi ga ut i fjor høst, siden den har et så tydelig cinematisk preg over seg, forteller vokalist i Sweet Scarlet, Cornelius Hermansen til Folkebladet.

Slik ble det altså ikke.

- Problemet med «Escape» i filmsammenheng er rett og slett lengden, da vi kunne ha spilt inn 3 eller 4 mindre musikkvideoer med samme ressurser som vi ville brukt på den ene, forklarer Hermansen og legger til at derfor heller ville gi fokuset til «The Sun Will Rise Again», fordi de følte den hadde mange av de riktige elementene de så etter i en musikkvideo.

Hermansen understreker at de føler det er viktig at en musikkvideo ikke bare er noe visuelt tilfredsstillende fyll for å gjøre musikken mer lettfordøyelig.

- Målet vårt er selvfølgelig at musikken skal kunne snakke for seg selv som et selvstendig produkt, og at en eventuell musikkvideo skal dra låtene i ei ny retning, inn i en ny dimensjon, forteller han og mener at hvis musikkvideoen ikke tilfører låta noe nytt, er det omtrent bortkastet.

Ny mening

På plata som er like rundt hjørnet, er låtene plassert etter hverandre slik at de skaper en sammenheng og ei historie.

- Drar vi derimot låtene fra hverandre og hører på de individuelt, danner de sine helt egne historier som ikke nødvendigvis trenger å være en del av den totale helheten av plata, forteller Hermansen.

Han legger til at det er nettopp det de har gjort med «The Sun Will Rise Again».

- Låta har fått ei helt ny mening og handling når den isoleres fra resten av plata, og det er nettopp det som er det fine med å lage musikkvideo, avslutter Hermansen.