FINNSNES: - Det er noe jeg mer enn gjerne vil gjøre, og det er jo bare så utrolig kult at scenen er ute i hjertet av byen, forteller Røed, som er kjent som programleder for Barne-TV på NRK.

Røed begynte allerede på barneskolen å drømme om å jobbe i Barne-tv, og realiserte det for rundt 9 år siden. Karrieren begynte som sommervikar, men utarbeidet seg etter hvert til fast jobb.

Lang erfaring

Røed har i senere tider vært programleder for program som Lesekorpset, Amigo Grande og Melodi Grand Prix junior.

Det er utrolig gøy med Barne-TV og alle de andre programmene, men jeg må innrømme at det var ekstra gøy med direktesending fra Oslo Spektrum, sier hun.

Hun forteller også at hun i jula bruker å spille teater i rollen som Turte i Blåfjell, i regi av Det Norske Teateret.

Skal introdusere

Røeds rolle på lørdagens show vil være å introdusere forestillingen for publikum, samt skape liv og røre blant dem.

Et bra publikum er utrolig viktig for hele stemningen, og får vi dem til å svinge før skuespillerne kommer er det kjempebra, forklarer hun.

Hun legger også vekt på sin begeistring over at scenen er ute i parken.

Det gjør jo det hele så utrolig kult, og det blir et skille mellom det å sitte i en sal med forestillingen på scenen, enn det å faktisk være midt i det. Absolutt noe vi kunne trukket videre mot Oslo og de strøkene, sier hun.

- Jeg liker Finnsnes

Torstein Torheim, som for øvrig er i slekt med Barne-tv stjernen, er med i Barnebyteateret og har fått i oppdrag å vise Røed rundt på Finnsnes.

Det lille jeg har sett til nå, er veldig fint. Jeg liker veldig godt fiskene dere har nedenfor kirka og ved siden av kulturhuset. Det viser at Finnsnes er et flerkulturelt samfunn, noe som selvfølgelig er veldig bra, forteller hun.

Jeg har aldri vært på Finnsnes før, men jeg merker med en gang at det er en by som legger mye penger og ressurser ned i å tilrettelegge for barn og unge. Bare det at hjertet av byen er en hel stor lekeplass sier jo sitt, roser hun og og legger avslutningsvis til at Finnsnes er et veldig fint sted.