Finnsnes: – Det begynte som en hobby, men det har nå blitt en heltidsjobb.

Det var mange nysgjerrige øyne som stoppet opp fremfor Casper Stubbe Teglbjærgs telt. Han startet motorsaga, og gikk igang med en halvannen meter høy stubbe som skulle bli en blekksprut.

For et og et halvt år siden begynte Teglbjærg med utskjæring av kunst ved hjelp av motorsaga. Det første han arbeidet ut var en bjørn, og siden har det mellom 130 og 150 utskjærte figurer.

– Jeg har nok alltid vært kreativ. Tidligere har jeg blant annet jobbet som snekker, så jeg har holdt på med tremateriale før, forteller kunstneren.

Få motorsag-kunstere

Teglbjærg, som opprinnelig er fra Danmark, men nå bosatt i Sverige, forteller til Folkebladet at det er ingen som driver med den type kunst i Danmark, men at det er noen få i Sverige og Norge.

– Det er lite trær i Danmark, men jeg er så heldig at jeg får trær og materiale av naboen min i Sverige, og fra kommunen.

På den måten kan Teglbjærg bruke sine kreative sider.

– Det største treet jeg har hjemme nå er 150 centimeter i diameter. Jeg er usikker på hva det skal bli av den, sier Teglbjærg.

I går på torget fikk de oppmøtte blant annet se en to meter høy utskjært engel, en ørn med fisk i klørne og en hest. Han synes det er morsomt at folk kommer for å se på.

Får bestillinger

I tillegg til å ha sin egen hage full av utskjært kunst, reiser Teglbjærg og datteren Ayoe Teglbjærg rundt på ulike martnaer for å vise frem og selge kunsten.

– Jeg tror flere synes det er morsomt å se på, og folk bestiller etter interesse. En av de siste bestillingene mine er fra Alta, hvor noen ønsket en fiskekar som skal bli stilt ut, forteller Teglbjærg.

Han synes det er morsomt at folk kommer med ulike ideer og liker å få nye utfordringer.

Datteren forteller at faren kan bruke 1-3 dager på en figur. Hun synes at det i starten var en litt merkelig hobby, men at det nå er fint å se hvordan det har utviklet seg.

– Han føler seg veldig hjemme i jobben han gjør, og trives godt, sier Ayoe Teglbjærg.

Hun bor i Danmark, men når hun er hos faren er hun mer enn gjerne med på tur å hjelper til med utstillingen.

(Folkebladet.no)