MOEN: I Kulturlåven den sjette august samles Anne Nymo Trulsen, Heidi Solheim, Tonje Unstad og Lena Jinnegren foran Tore Bruvoll og Ole Jakob Larsen fra Hekla Stålstrenga, Espen Elverum Jakobsen fra Pristine og Kjetil Dalland som har spilt bass for både Pristine, Hekla Stålstrenga og Tonje Unstad.

Utfordrer hverandre

Tore Bruvoll får lov å være litt mer sjef enn de andre, men poengterer at dette skaper de sammen.

– Det er helheten som skal telle og sammen skal vi gjøre dette til en veldig fin greie. Alle har lyst til å få et spennende resultat og kommer til å utfordre hverandre på hvordan det skal låte, sier Bruvoll.

Vokalistene har i samarbeid med Bruvoll valgt tre-fire låter hver og skal sammen skape et nytt uttrykk.

Toppmusikere

– Vokalisten kommer til å hjelpe hverandre slik at det ikke blir fire solister på scenen. I tillegg består bandet av toppmusikere på alle plan. Alle på scenen er profesjonelle artister som er på hugget, og det er viktig, forteller gitaristen.

Bruvoll forklarer at uttrykket kommer til å endre seg noe fra originalsangene og ikke høres ut som på platene deres.

– Det er ting vi må vri litt på og noe må tilpasses i musikken slik at vi får det til å låte på vår måte. Vi har plukket musikk vi har lyst å gjøre så dette blir veldig kult, sier han.

Morsmål

Kalottspel er en folkemusikkfestival og ønsker at konserten skal være på morsmålet til artistene. Det gir utfordringer til Heidi Solheim som hovedsakelig har engelske tekster. Hun har avslørt at hun har oversatt tekster og kommer med sanger fra Dinosaus. Lena Jinnegren får lov å synge på svensk, mens de to siste har rikt tekstmateriale på norsk.

– Det blir veldig kult å få dette til. Dette er artister som spiller egne konserter og er i stand til å fylle lokalet alene, forklarer Bruvoll.

(Folkebladet.no)

VOKALIST: Anne Nymo Trulsen fra Olsborgmoen er en av vokalistene. Foto: Rune Ottarsen