FINNSNES: – Vi føler det som en hjemkomst. Det er stor stas at Finnsnes i Fest satser på oss og at de lar oss flytte storproduksjonen til Finnsnes, roser Frode Larsen.

ThebandcalledOh! har spilt på Finnsnes og i Midt-Troms tidligere, men mer nedstrippet enn det som venter publikum den 28. juli.

Storproduksjon

De skryter av kulturhuset på Finnsnes og utstyrskvaliteten.

– Kulturhuset her på Finnsnes står ikke tilbake for kulturhusene i større byer og her kan vi gjøre samme type storproduksjon som vi har gjort i for eksempel Tromsø og Oslo. Det er stor forskjell fra intime klubbscener, og i kulturhus blir det mer trøkk og mektigere lys og det blir stas å gjøre dette hjemme også, sier Larsen.

Kvalitetshus

De tror ikke folk er helt klar over kvalitetene som storstua på Finnsnes innehar.

– Vi har lyst til å skryte av Kulturhuset Finnsnes og er takknemlig for å ha et kulturhus som er i så god stand. Vi er opptatt av å komme til godt utstyr og det gjør vi på Finnsnes. Også er det et fint hus å være publikum, skryter Larsen.

Nå har ThebandcalledOh! hatt det ærefulle oppdrag å spille på Molde Jazzfestival.

Ærefullt

– Vi svever fortsatt etter spillingen i Molde torsdag. Det er en ære bare å bli valgt ut til å spille der. Vi ble tatt veldig godt imot og det var helt fullt. Det er ingen selvfølge å bli tatt godt imot eller i det hele tatt å få spille der, sier Larsen.

– Høydepunktet for Oh!?

– Ja, det var høydepunktet. Festivalen har et svært program med bare kjente artister, så det det var en ære å bli valgt, svarer Larsen.

Gjenforening

Barndomsvennen og fetteren til Larsen, Jonas Karlsen, har blitt fullverdig medlem av bandet og er selvfølgelig med til Finnsnes.

– Det er selvfølgelig stor stas, men jeg har vært mye med så det blir ikke noen stor forskjell, sier Karlsen.

De spilte sammen i band Sørreisa i ungdommen, men gikk litt ulike veier musikalsk og bodde forskjellige steder.

– Jeg var mer på hiphop/soul-sida mens Jonas var mer jazz. Nå møtes vi musikalsk og er veldig enige om hvordan det skal høres ut, forklarer Larsen.

Nå kommer de til Finnsnes som kvintett som en del av lanseringsturneen til plata Stereosoul som kom i april i år.

(Folkebladet.no)