MEDBY: I august i fjor starta fem salangsværinger å øve på sitt eget Pink Floyd arrangement. Arrangementet har bare est ut. I dag er det 10 lokale musikere med i prosjektet. Og all øving skal ende opp i et klimaks lørdagkveld 3. mai i Salangen Kulturhus med ” Shine on Pink Floyd tribute”.

Denne gjengen har som mål å bringe liv til Pink Floyds tidløse mesterverker. De er opptatt å være tro mot originalmaterialet samtidig som de legger sin egen signatur på musikken. Folkebladet lot den mest ”usjenerte” fortelle hvor bra dette blir før øvingen i bedehuset ” Bethania” på Medby i Salangen brøt løs onsdag kveld.

- Det blir en vanvittig bra konsert. Det blir et kulturhistorisk høydepunkt i Salangen, slår Stian Kleppe fast.

Han fortsetter med å fortelle at de har lagt ned mye arbeid i å få dette bra.

– Det gått veldig mange timer til øving og planlegging av konserten siden i fjor høst, sier han.

– Men er det ikke å legge lista høyt når en skal lage et Pink Floyd-arrangement?

– Jo, det er klart. Vi innså jo etterhvert at det var ambisiøst. Men det har bare vokst hele tiden etterhvert som vi har jobba med prosjektet. Og vi har definitivt utviklet oss som musikere etter vi starta med prosjektet, sier han.

De legger opp til en konsert som vil vare nærmere tre timer i kulturhuset. Repertoaret skal spenne over hele perioden gruppa ga ut plater, og skal stå i stil med de siste konsertene de hadde. Låtene er plukket ut fra egne favorittlåter og låter de tror står folk nærmest.

– Ja, dette blir en stor konsert. Vi kommer til å spille neste hele ” Dark side of the moon”. Også ”The Wall” vil få mye fokus på konserten, i tillegg til mye annet snadder fra gruppa. Det blir mye lyd, mye lys og godbiter, en må være der for å oppleve det, sier Andersen som røper en aldri så liten hemmelighet.Det kan nemlig dukke opp et lokalt pyroteam med en svært så spennende ”backup” under konserten.

Les mer i Folkebladets papirutgave samt e-avisa fredag 25. april.

(Folkebladet.no)

Sentral. Tom Andersen er sentral i prosjektet. Han er av de som tok initiativet til konserten i fjor.