SJØVEGAN: Filmen går opp på norske kinoer i dag, og er en premiere som kinoene i Heggelia og på Finnsnes i likhet med Salangen Kino har sikret seg.

– Spiderman-filmene vi tidligere har vist på kinoen i Salangen har vært veldig populære, så jeg regner med stor interesse også for denne nye filmen, sier kinosjef Kurt Jan Kvernmo ved Salangen Kino.

– Har du sett den nye Spiderman – altså skuespilleren Andrew Garfield – i aksjon?

– Nei, jeg har ikke sett den første filmen med ham i denne rollen. Men så vidt jeg forstår er han ikke kjent fra andre store roller, noe jeg bare tror er en fordel i denne sammenhengen. Jeg er sikker på at også han gjør en god figur i denne rollen.

Edderkoppen

– Hva slags forhold har du selv til denne tegneseriehelten?

– Mitt forhold til ham går nok noen år tilbake i tid. Jeg husker han best fra tegneserien der han på den tiden ble kalt for Edderkoppen. Det var en tegneserie som jeg i likhet med mange andre unge hadde et godt forhold til og leste flittig.

– I tegneseriene var han vel på mange måter en outsider og en litt tragisk figur?

– Det er også mitt inntrykk. Han var en ung mann som sto utenfor miljøene han tilhørte, men som likevel var i stand til å gå inn og løse problemene på sin spesielle måte når det trengtes. Som superhelt er han vel på den måten litt spesiell.

– Ser du selv fram til å se denne filmen?

– Ja, det må jeg si at jeg gjør. Av omtalene jeg har lest virker det som om vi kan vente oss en spennende og actionfylt film i beste superheltstil. Dessuten medvirker jo det man må kunne kalle er stjernelag av skuespillere. Jeg tror dette blir god underholdning.

Mobbeoffer

Som Kurt Jan Kvernmo var litt inne på var Peter Parker og hans alter ego Spiderman på mange måter et mobbeoffer før begrepet ble ”oppfunnet”. Fra deler av omverden ble han sterkt assosiert med det insektet han var oppkalt etter.

I ”The Amazin Spiderman 2” fortsetter historien om Peter Parker i et liv som er delt mellom tilværelsen som vanlig high school-student og den ansiktsløse superhelten som bedriver fasadeklatring på skyskrapere og valser opp med superskurker med onde hensikter. I toeren møter han sin hittil mest farlige fiende.

(Folkebladet.no)

Premiere: Kinosjef Kurt Jan kvernmo ved Salangen Kino har god tro på ”Spiderman 2”. Foto: Morten Dokka