BERLIN: Turneen i Tyskland er over og neste spilling er i peisestua på Høgtun på Olsborg førstkommende fredag. Dit kommer de som den opprinnelige trioen Anne Nymo Trulsen, Henry Johnsen og Håvard Stangnes, mens bassist Ida Karoline Nordgård har vært med til utlandet. Håvard Stangnes forteller om gode opplevelser i Tyskland.

Entusiasme

– Det har vært et lyttende publikum som har kommet for å høre musikken. I et land med 80 millioner mennesker er det en nisje for alle typer musikk, forteller Håvard Stangnes.

Stangnes, med sterke aner fra Senja, forteller at de har spilt på et par store plasser med opp mot 400 mennesker, men mest på små klubber med omtrent 100 publikummere, fullt over alt. Et par av plassene har bandet bodd hos arrangørene og spist middag og frokost sammen.

– Arrangørene har vært entusiastiske for musikken vår. Vi har blitt kjent med mange trivelige folk som brenner for musikken, forklarer Stangnes.

Nytt materiale

Northern Lies er i stadig utvikling og har testet ut nye låter på turneen, samt skrevet nytt materiale og i juni skal de i studio. Utgangspunktet for turneen i Tyskland er at plata Midnight Medicine, som kom ut i Norge i sist november, skal gis ut i Tyskland i oktober.

– Dette var en promoteringstur og en forsmak for tyskerne før plata kommer i oktober. Vi har faktisk solgt en del plater allerede og er nesten fri, forklarer musikeren.

Det har ikke bare vært spilling den halvannen uka i Tyskland, noen fridager har det blitt.

– Vi har vært i lag hele tida og fått sett mye mer enn scener og spillesteder. Vi har vært turister i tillegg og nå er vi turister i Berlin sier Stangnes.

(Folkebladet.no)