Njie bodde på Finnsnes og jobbet med kundeservice for Telenor da han skrev manuset som nå skal ta verden med storm.

- Jeg bodde på Finnsnes i tre år faktisk. Jeg kaller meg ikke finnsnesværing i dag, men den perioden gjorde jeg det. Jeg brukte all fritiden min på å skrive nettopp det manuset som i dag skal bli film. Jeg valgte å skrive på Finnsnes, fordi det er en stille og rolig plass. Det var nesten som en ferie for meg, sier Njie til Folkebladet.no

Nå bor han i Göteborg, men han tar en Norge-tur i ny og ne.

- Jeg kommer til å dra på ferie til Norge, men det blir vanskelig å jobbe og produsere derfra, sier han.

Overrasket

Det hele startet med at Njie sendte ut promovideo og manus til flere kjente og store skuespillere. Han ble veldig overrasket da Kurtwood Smith tok kontakt.

- Han hørte av seg etter to til tre uker. Han var interessert med en gang. Det kom som en skikkelig overraskelse for meg. Han er en så profilert person at han har ingen grunn til å takke ja, hvis han ikke vil det. Han gjør dette for at han liker manuset og prosjektet. Det var nesten mer positivt at han takket jag for interessen sin del, og ikke pengene, sier en stolt Njie.

Prisvinner

Ifølge nettsiden til prosjektet er filmen en hedersfilm til de helt gamle thrillersjangeren som man ikke lengre ser i dag. De skriver på nettsiden at de vil utforske det psykologiske aspektet som gir filmen mer dybde. Njie har tidligere vunnet flere internasjonale priser for hans første film Bad Dreams.

- Bad Dreams gikk på svensk kino. Den er veldig lik Inception med Leonardo DiCaprio, sier han og legger til at han har fått tilbakemeldinger der folk trodde at han var inspirert av den.

- Vår film kom først. Det er litt kult at så mange har sett og trodd at vi har blitt inspirert av den. Vi kom faktisk fire år før Inception, sier han.

Tidligere har Njie jobbet med musikkvideoer og reklame.

- Den filmen jeg gjør nå, er min første ordentlige storfilm. Det er en oppmerksomhetsfylt independentfilm fra start til slutt. Det er ingen storsatsing i så måte. Vi har veldig lite penger, og det er årsaken til at vi trenger ekstra hjelp fra folk, nære og kjære, og investorer, sier han.

Kapitalmangel

Njie og en russisk direktøre og kollega, Filipp Korshunov samler nå inn penger for å få kaptial nok til å lansere filmen.

- Vi bruker nå alle måter for å få finansiert prosjektet. Det finnes en kampanje på hjemmesiden vår der folk kan støtte oss.

Njie sier at det per dags dato ikke er flere verdenskjente skuespillere som har fått tildelt en rolle.

(Folkebladet.no)

Tidligere finnsnesbeboer, Fansu Njie har hyrt inn That' 70s shows Kurtwood Smith til hovedrollen. Filmingen skjer i Göteborg til sommeren. Foto. Privat