Det er Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge (LiNN) som står bak turneen, der felespiller og komponist Ragnhild Furebotten skal fungere som kapellmester for et femten manns stort spelmannslag hentet fra A-laget innen klassisk og folkemusikk i den nordnorske landsdelen.

Turneen startet onsdag 2. oktober, og skal blant annet innom Narvik, Harstad og Tromsø. Det eneste stedet i Midt-Troms den besøker er Bakkehaug Samfunnshus i Målselv. Der spiller Ragnhild Furebotten og hennes menn opp lørdag 5.oktober.

Repertoar

Spelmannslaget består vesentlig av strykere og blåsere, og det vil være første gang Ragnhild Furebotten leder et så stort ensemble.

– Repertoaret vil bestå av nordnorske slåtter, tradisjonsmusikk, og låter og slåtter skrevet av Ragnhild Furebotten selv. Dette er nyskrevet stoff som Furebotten har laget spesielt for denne anledningen. Låtene er arrangert i Stockholm, Helsinki og Stryn, og det er musikere fra gruppene Never in a Sunday, Väsen og JPP som har gjort det, opplyser produsent Marthe Frihetsli i Kultur i Troms.

Tøft og vakkert

– Jeg vil lage et lydbilde som er både tøft og vakkert. Jeg vil det skal bli massivt og virkelig utnytte kreftene i de dyktige musikerne som er med, sier Ragnhild Furebotten.

– Disse konsertene passer for alle, også de som ikke har stiftet bekjentskap med folkemusikk tidligere. Det er bare å holde tellingen både i musikken og antall dager til konsertstart, sier Frihetsli.

(Folkebladet.no)