Mefjorddagan er tilbake etter ett års pause for å skape samhold, dugnadsånd og få inn penger til å holde ungdomshuset i gang. Arrangørene legger opp til en fin blanding av aktiviteter for hele familien både inne og ute. I år satser de på flere aktiviteter for barna. I tillegg lover de verdens beste fiskekaker i Senjas fineste bygd i verdens fineste fjord. Også er de fornøyde med besøk fra Rimfrost Teaterensemble med premiere og oppstart av sommertureneen.

– Vi prøver å fokusere mer på ungene i år med hoppeslott, sandkasse, ballbinge, barnediskotek og opplevelser i naturen tilpasset barna. Dugnadsånden i ei sammensveiset bygd skal fram i lyset og vi skal vise den til den framtidige generasjonen, forteller Line Lindkvist.

Aktiviteter i marka

Mefjorddagan åpner med diskotek på ungdomshuset for alle fra null til 120 år, men ønsker at barn under skolealder har følge av en voksen. Finn Markussen har ansvaret for Markadagen på fredag formiddag som har som mål å få flest mulig barn i skolealder ut i naturen.

– Vi skal ta ungene med i marka med allsidige uteaktiviteter og reparere ei bru på dugnad under turen. De skal også lære kunsten å sette opp kniv, øks og andre redskaper ved å rette egga og holde dem skarp. Ungene skal også få møte fugler i en liten, tett granskog som ellers ikke vises. Også skal vi klatre, båle, synge, fortelle, grille og lage god mat, forteller Markussen.

Gjenskaper revyånden

Markussen skal på scenen under revykvelden på fredagskvelden og gleder seg til å få besøk av tre andre revylag. Besøket kommer fra Skaland, Skøelv og Tømmervik.

– Det blir artig å se nye folk med sine ideer og inspirerende å se hva andre gjør på scenen, sier han forventningsfullt.

Han tror dette kan få i gang igjen revyånden i fjorden på fast basis.

– Dette kan bli en start på noe fast. Vi har hundreårige røtter for revy og det er viktig å holde tradisjonen i hevd, avslutter Markussen.

Fredagen avsluttes med pubkveld i Bruddet og akustisk Top Coat.

Marked, teater og storfest

Lørdag formiddag dukker det opp over et dusin salgsbodet i Bruddet og det er klart for markedsdag. Der vil det være mange aktiviteter for barna og arrangørene regner med at hoppeslott og ballbinge vil være populære blant barna. Det forventes også besøk av kaptein Sorte Bill og hans hjelpere. Dette blir oppstarten til en spennende skattejakt som fører til en kiste med gullpenger. Ut på ettermiddagen er det klart for premiere og starten på Rimfrost Teaterensemble sin sommerturne med familieforestillingen Morten 11 år.

– Rimfrost har laget en filosoferende og leken teaterforestilling basert på en sann historie om Morten 11 år, en forestilling om hvordan sykdom og død kan føre til livsglede og forsonelse, skriver produsent Hanna Solberg Christoffersen i en pressemelding.

Dagen fortsetter med kulturkveld i Mefjordvær kirke og avsluttes med storfest på ungdomshuset med Top Coat.

Revylaget. Det lokale revylaget er klar for revykveld på fredag. Fra venstre: Inger Helene Wilsgård, Arne Kåre Jacobsen, Kjell Arne Enoksen, Stine Lise Simonsen, Odd Ivar Enoksen og Finn Markussen. Foto: Rune Ottarsen