FINNSNES: De beskriver seg selv som gamle sirkushester som går og ser ut gjennom vinduet hvis de ikke har spillejobb en helg.

– Joda, det kribler fortsatt i fingrene etter å formidle livemusikk. Hvis man kan kalle det vi gjør for levende musikk lenger, spøker Tore Lind.

Marrakesh ble startet i 1973, men i dag er fortsatt tre av musikerne i den originale besetningen med. Bandets andre og mangeårige vokalist, Randor Nordnes, kom til ved en tilfeldighet.

– Jeg skulle bare øve inn tre låter med daværende Marrakesh til et Elvis-show jeg skulle delta på i Oslo. Dette skjedde i 1975, og her er jeg fortsatt, sammen med en gjeng som til sammen utgjør flere hundre års musikkerfaring, påpeker vokalisten.

Siste tilvekst

Den siste som ble hyret inn i Marrakesh er den rutinerte gitarristen Tore Lind. I likhet med de andre har han spilt i flere bandkonstellasjoner.

– Med Tore kom også musikk av The Shadows inn i bandet. Å tenke seg et band med Tore uten Shadows er umulig, sier Randor Nordnes.

– Det er vel like umulig som å tenke seg Randor Nordnes uten Elvis?

– Det kan være at du er inne på noe der. Elvis er fortsatt en del av vårt repertoar, men vi kan by på mye annet også, understreker Randor Nordnes.

– Som for eksempel?

– Vi har etterhvert utvidet repertoaret vårt betydelig. I dag spiller vi både rock, pop, blues, swing og ballader. Vi er veldig glad i musikken fra rockens gullalder, det må sies. Men vi kan også dra moderne populærmusikk. Men musikken er dansbar, det må den være. Vi spiller ofte på steder der folk svinger seg.

– Musikk for folk i alle aldre?

– Ja, vi er litt stolte av at også unge mennesker har sans for det vi gjør. I vår bransje må man tilpasse musikken etter det publikummet man har. Vi velger å kalle vår spilleliste som svært uforutsigbar, her kan alt skje.

Go2Gate

Fredag 25. og lørdag 26. september opptrer Marrakesh på Go2Gate.

– Vi opptrådte der første gang i vår, og synes det er blitt et veldig bra konsertsted. Det var bra med folk og god stemning, forteller Kjetil Jakobsen.

– Opptrer dere hver helg?

– Nei, det er ikke så mange spillesteder lenger. Før var det stort sett fest på huset i samfunnshusene rundt omkring hver eneste helg, men slik er det ikke nå lenger, svarer Randor Nordnes, som lover full pinne på Go2Gate.