FINNSNES: Den sympatiske finnsnesmannen er eier av flere veteranbiler, men den mest sjeldne kjøredoningen han har er en Plymouth modell P 30 U 1930 modell.

– Ja, dette er en veldig sjelden bil. Det er kanskje den eneste todørsutgaven av denne bilen som finnes i hele Europa i dag. De fleste gamle kunstverkene som dette er dessverre havnet på søppeldunga eller ødelagt, da er det bra at det finnes galninger som meg som bruker litt tid på at ta vare på de få som er igjen, påpker Walter Winther.

– Hvor fikk du tak i denne bilen?

– Jeg kjøpte den fra Nittedal. Han som hadde den før megvar blitt alvorlig sjuk, og hadde ikke noen som kunne ta vare på den når han var borte. Han var opptatt av at denne bilen skulle få en seriøs eier som evnet å holde den i god stand.

Historikk

Walter Winther har god greie på historikken til denne spesielle bilen.

– Det ble produser 70.000 av den i USA og 5.000 i Canada, men bare 7.900 av dem var todørsutgaver, forteller Winther.

– Hva kostet en slik doning som dette?

– Da den var ny kostet den 565 dollar, det var ganske mye penger å betale for en bil i 1930. Til sammenligning kostet en Ford omlag 200 dollar.

– Hvordan står det til under panseret?

– Hvis du tenker på hestekrefter så har denne bilen 46 av dem. Den sparker likevel godt fra seg, jeg får den lett opp i 80-90 kilometer i timen.

Ellers kan den nevnes at Plymothen har en tretrinn usykronisert mauell girkasse, og også hydrauliske bremser, støtdempere og treeikerjul som ekstrautstyr.

Omsvermet

Doningen til Walter Winther var særdeles omsvermet under utstillingen som Gammelhorken Veterankjøretøyklubb hadde i Storgata lørdag under Finnsnes i Fest. Mange tok bilder av den eller stoppet for å se nærmere på den.

– Denne bilen vekker litt oppsikt.

– Ja, i hvert blant bilentusiaster. De pleier å ta seg litt tid til å kikke litt nærmere på den på utstillinger som dette.

Walter Winther trives som medlemm i Gammelhorken Veterankjøretøyklubb.

– Det er en veldig seriøs og faglig sterk klubb med mange entusiastiske medlemmer. Altså rette stedet å være for mennesker som har sans for gamle biler og liker og stelle med dem.

FOLKELIV: Mange tok seg god tid for å se på doningene til Gammelhorken Veterankjøretøyklubb i Storgata på lørdag.