FINNSNES: Arrangørene av «Syng Med Oss» hadde i år hele 1.500 kvadratmeter til rådighet, men selv om over 250 mennesker møtte opp var det fortsatt mye ledig gulvplass i festivalteltet på Valen onsdag.

– Vi klager ikke på forholdene, her er det kjempefint å være. Det eneste måtte være at scenen kanskje er litt for høy og stor til vårt bruk, påpeker konferansier og allsangleder Ole Berntsen. Han hadde som vanlig et solid utvalg av morsomme historier og vitser på lur mellom sanginnslagene. Noen av dem akkurat passe på kanten. Ole Berntsen er en ypperlig historieforteller, som også har gitt undertegnede mer enn én god latter under dekningen av «Syng Med Oss»-arrangementer.

Vanskelig spørsmål

Knut Melangen hadde noe i noenlunde samme gate på lur da han leste opp en av historiene fra sin egen novellesamling «Hør nu bare». Her handler det om en liten gutt som lurer på hvordan barn egentlig blir til, et spørsmål som moren hans ikke har så lyst til å svare på. Hun må til slutt tilstå at barn er noe som jordmora kommer med, men hvor jordmora får tak i dem er ukjent for henne.

I tillegg til Asmund Arnesen på trekkspill hadde Ole Berntsen denne gangen med seg Jan-Petter Kampevoll på gitar og Sissel Kampevoll på vokal. Gjestevokalisten fremførte blant annet en spenstig utgave av klassikeren «Skyld Ikke på Meg». Da svingte det godt i storstua til Finnsnes i Fest. På allsangenlisten sto kjente slagere som «Minnenes Melodi», «Nidelven», «Ramona», «De Nære Ting» og «Ungkarsvalsen».

God kombinasjon

Etter ganske mange års dekning av FiF-innslaget «Syng Med Oss» er mitt inntrykk at det blir bare bedre og bedre. Kombinasjonen sang, humor, servering og sosialt samvær gir et godt tilbud til aldersgruppa det er rettet inn mot.

Når man i tillegg har fått så store og luftige lokaliteter som festivalteltet med bryggekanten og Gisundet som nærmeste nabo blir det hele riktig trivelig.

Det merkes også på besøkstallet, som har hatt en klar stigning etter hvert som tumleplassen er blitt større og større.

TRIO: Asmund Arnesen, Jan-Petter Kampevoll og Ole Berntsen i sving på den store hovedscenen i Finnsnes i Fest. Foto: Reidar Ingebrigtsen
GJESTESOLIST: Sissel Kampevoll med musikalsk følge levert av Asmund Arnesen (tv) og Jan-Petter Kampevoll. Foto: Reidar Ingebrigtsen
LUFTIG: Her ser man noen av de fremmøtte på «Syng Med oss». Foto: Reidar Ingebrigtsen