FINNSNES: Barneshowet var en av hovedarrangementene på Barnas Dag i går, med en artist som tydeligvis kjenner sitt publikum og vet hva de vil ha. Harald Troøyen er opprinnelig fra Trøndelag, men jobber nå fra sin base i Harstad. Han har tidligere gitt ut flere barneplater. Blant annet «Bare For Barn» og «Bare Barnemat» og «Helt Konge». Harald Troøyen åpnet da også showet på tivoliscenen iført et komplett kongekostyme fra den tiden da Askeladden målbandt både prinsesser og andre som var så uheldig å gå inn i en dialog med ham.

God kjemi

Når sant skal sies så er Harald Troøyen et nokså ubeskrevet blad for undertegnede, og muligens også for en del andre innbyggere i vårt område. Men at han treffer sitt publikum hjemme, og trolig har gjort det nokså lenge, er det ikke vanskelig å se. Kjemien mellom ham og hovedmålgruppa – altså barn fra cirka to år og oppover – stemte fra første stund og første låt. Men der det er barn er det også som regel noen foreldre eller besteforeldre. Disse så ut til å la seg bortimot like mye underholde som deres unge og håpefulle.

Dialog

Harald Troøyen trakterer foruten sitt menneskelige instrument både gitar og munnspill, men er minst like god på kommunikasjon og dialog med sitt publikum. Under konserten forlot han scenen gjentatte ganger for å marsjere sammen med eller slå av en liten prat med noen av barna. Han prøvde også å lokke fram noen av fedrene lenger bak i rekkene, men det ble med forsøket.

I likhet med barneshowet på Barnas Dag under Finnsnes i Fest i fjor var det smekkfullt av mennesker – mange av dem familier – på tivoliområdet da Harald Troøyen dro den første låten, og siden ble det bare flere og flere. Alt i alt et svært vellykket arrangement som traff målgruppa midt i blinken, så det skal ikke forundre meg om Harald Troøyen dukker opp på Finnsnes også på fremtidige Barnas Dager under Finnsnes i Fest. I går gjorde han i hvert fall stor lykke med sine påfunn både på og utenfor scenen.

FANS: Disse to jentene lot seg både imponere og underholde av artisten på scenen. Foto: Reidar Ingebrigtsen
DIALOG: Harald Troøyen har god kontakt med sitt unge publikum. Foto: Reidar Ingebrigtsen