FINNSNES: – Mange gode storfilmer er betegnende for kinoåret som allerede er helt fantastisk, lovpriser kinosjef i Lenvik kommune, Kay Erling Ludvigsen.

– Kinosommeren hadde en kickstart med Minions i helga til stormende jubel. Dette er en av årets største barnefilmer og ungene er helt ville etter den, smiler kinosjefen.

559 besøkende fordelt på tre visninger forklarer han er særdeles gode tall. Samtidig hadde Magic Mike XXL 200.

– Perfekt sommerfilm

For de som ønsker å se Minions har de fire uker å gjøre det.

– Den går hele juli siden den er såpass stor film og en typisk familiefilm for alle generasjoner. Derfor vil vi gi alle muligheter til å se den i sommer, forklarer Ludvigsen.

17.juli kommer Mark Wahlberg med Ted 2.

– Dette er en livlig lettbeint komedie og en helt perfekt sommerfilm, sier han.

Kinosjefen anbefaler

– 22.juli kommer Ant Man som er en skikkelig superheltfilm fra de som står bak Avengers, med Michael Douglas og Paul Rudd som de største navnene.

Kinosjefen anbefaler

– Det kommer en veldig fin film 24.juli, Paper Towns, som jeg virkelig anbefaler. Dette er en skikkelig kvalitetsfilm og det er bare å lene seg tilbake og nyte, lover kinosjefen.

Filmen passer, ifølge Ludvigsen, for både ungommer og voksne.

– Det er ungdomstematikk med forelskelse, usikkerhet og oppvekst som alle kan kjenne seg igjen i og en film som tematisk passer til sommeren. Dette er en klar anbefaling, konkluderer Ludvigsen.

Storfilm

– Vi avslutter juli med den største filmen i sommer med Mission: Impossible Rogue Nation og Tom Cruise 31.juli, forteller Ludvigsen.

Her lover han mye action.

– Vi vet hva vi får, og dette liker publikum. Jeg har stor tro på den. Denne blir en av de mest sette filmene i år, tror Ludvigsen.

– Et bra år

Kinosjefen kan vise til veldig gode publikumstall første halvår og tror det fortsetter med gode filmer i sommer og utover høsten.

– Vi har hatt et bra år i forhold til ifjor. Det skyldes i stor grad to filmer: 50 Shades of Grey og Fast & Furious 7 som står for nesten halvparten av besøket, oppsummerer han.

I tillegg har det ikke vært noen flopper i år.

– Et godt kinoår avhenger av fem-seks gode filmer som hver drar 1.500 mennesker. Med James Bond, Star Wars og Karsten og Petra utover høsten lover veldig, veldig godt.

Sommerfilm: Kinosjef ved Finnsnes Kino, KaY Erling Ludvigsen, har et godt kino-halvår bak seg og har stor tro på at Mission: Impossible - Rogue Nation kommer til fortsette den gode trenden i filmåret 2015. Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen