SØRREISA: Hvis det går veien for bandet fra Sørreisa så blir sangen deres spilt som bakgrunnsmusikk på TV2 sine direktesendinger underveis i Arctic Race of Norway.

– Muligheten er absolutt reell. Vi er glade for å være i den situasjonen at sangen kan være en del av vinklingen på sendingen er kjempestort, stråler Roy-Frode Løvland.

Sangen det er snakk om heter ”Arctic Race” og handler om det å sykle i nordnorsk natur.

Positivt mottatt

– Bildene jeg bruker er typiske for naturen vår; ned langs havet mellom høye fjell og midnattsol, forklarer Løvland.

Sangen ble først tenkt at de kunne få spille på et lokalt arrangement i forbindelse med sykkelrittet.

Bandet tok ideen videre og kontaktet Knut Eirik Dybdahl i Arctic Race of Norway og ble møtt med enorm positivitet. Tilbakemeldingen var, ifølge Løvland, at det var supert hvis dette kunne være en del av TV2 sin sending, og at Dybdahl var imponert over positivt lokalt engasjement med egenskrevet sang tii sykkelrittet.

Muligheten for å få sangen med i sending til 56 land gjorde at den norske teksten ble oversatt til engelsk.

Laget i fellesskap

Selv om Løvland har laget tekst og melodi er han tydelig på at dette er et bandprosjekt.

– Den er laget i fellesskap, poengterer han.

– Det var viktig å få fram sykkelfølelsen og vise fram landsdelen, fortsetter Løvland.

Låten er spilt inn og at den sannsynligvis spilles underveis i rittet og dermed høres i hele 56 land er langt over deres villeste fantasier. Det var ikke i deres tanker da ideen ble spunnet.

– Vi hadde lyst til å finne på noe spennende og en foreslo å lage en Arctic Race-sang. Trond Lande laget er riff på gitar som vi likte og bygget videre på, forklarer Løvland.

På Spotify

Dr. Yes er et lokalt coverband basert i Sørreisa og dette er deres første egenskrevne låt. Løvland påpeker at låten kom utfra det positive felleskapet i bandet.

– Positive folk genererer positive ting, sier Løvland.

Sangen ligger allerede på Spotify og første gjennomhøring falt positivt i øret. Sykkelfølelsen er absolutt tilstede, melodien triller fint avgårde og møter lite motbakker på veien.