VESTERFJELL: At konserten har fått det navnet den har er ikke tilfeldig.

– Nei, det er fordi disse to dyktige artistene beveger seg svært vidt i det musikalske landskapet, faktisk kan vi vente oss musikk fra hele verden når de spiller opp, forklarer styreleder Herbjørg Valvåg i Folkeakademiet Tranøy.

Denne gangen er konserten lagt til Jordhuset på Vesterfjell på Senja.

– Vi har aldri arrangert en konsert på dette stedet før, så det var på høy tid. Jordhuset er jo et veldig spesielt og intimt sted med et miljø du ikke finner andre steder. Denne konserten avvikler vi i samarbeid med Basecamp Senja, som stiller med lokale og bevertning.

– Hva står på menyen?

– Blant annet en spennende suppe, tilberedt av vertsskapet selv. For noen kan dette være dagens middag, eller et solid kveldsmåltid for andre.

Fyrverkeri

Herbjørg Valvåg har selv vært på to konserter med den ene som opptrer.

– Hun heter Elena Yakovleva og er opprinnelig fra Russland. Hennes instrument er fiolin, men hun har gått fra å være fiolinist til å bli en multiartist som blant annet driver sitt eget teater. Hun er også på mange måter et fyrverkeri og et enmannsteater på scenen. En fantastsik spennende og dyktig artist, understreker Valvåg, som mener at Elena Yakovleva alene er grunn nok til å ta turen til Vesterfjell førstkommende søndag.

Den andre artisten som opptrer er Rune Larsen, hans instrument er trekkspill.

– Jeg vet at Rune Larsen flyttet fra Tromsø til Lofoten i 2012, men om han er født og oppvokst i Tromsø vet jeg ikke. Han opptrer både solo og sammen med forskjellige band. Blant annet med bandet Magyar. Han er også kjent for å ha fått den store æren å komme i Guinness Rekorbok etter å ha spilt trekkspill 24 timer i strekk uten noter og uten en eneste gjentakelse.

Repertoar

– Hva slags repertoar har denne konserten?

– Et veldig bredt repertoar som er innom mange forskjellige sjangre. Tittelen på konserten kan man assosiere med en fribillett som åpner grenser og gir mennesker mulighet til å bevege seg fritt. Det er en reise i musikkens verden, men også en reise gjennom tid og forskjellige land. Så Jordhuset er altså stedet man bør oppsøker førstkommende søndag.

TREKKSPILLER: Trekkspill er Rune Larsen sitt instrument. Foto: Folkeakademiet Tranøy