BØVÆR: ArtiJuli kan i år markere sitt første lille jubileum, da det er femte året at det arrangeres i Kråkeslottet på Bøvær.

SKULPTURPARK Den ineteraktive skulptur- og grafittoarekn på holmen er laget av Noé Cauderay fra Sveits.

– I år har vi gått litt ned på antallet med konserter og heller øket kunstbiten noe. Det er i år i alt seks kunstnere som bidrar, noe som er det høyeste antallet siden ArtiJuli ble startet opp, forklarer produsent Frank Ludvigsen.

– Det er en ganske internasjonal gruppe.

– Ja, årets kunstnere kommer fra Tyskland, Tsjekkia, Belgia, Sveits og Norge. Disse kunstnerne jobbet med kunstverkene man kan se her på Kråkeslottet fra januar til mars i år.

Frank Ludvigsen mener at kunsten må sees på Kråkeslottet.

– Noen kunst kan man bare oppleve ved å møte opp der den er blitt til. Kunsten er innbakt i miljøet, bygningene og naturen vi har her.

Musikk

Levende musikk kan man også by på i år, der Alf Hulbækmo åpner med en konsert på Kråkeslottet lørdag 4. juli. Konserten har gratis inngang.

UTENDØRS Bieke Depoorter fra Belgia er ute og monterer kunst og kjenner på den nordnorske sommeren.

– Det som nok vil være veldig interessant og artig særlig for lokalbefolkningen er at det tidligere bandet Poraboles Volantes gjenoppstår med en sjettedel av den opprinnelige besetningen og med Pål Moddi Knutsen i spissen. De kaller seg nå Paraboles Rampantes, og spiller hos oss fredag 10. juli, forklarer produsenten.

Medlemmene i comebackbandet er foruten Moddi Mari Haugene, Øyvind Wilsgård Simonsen og Marius Rokstad.

Av konserter ellers kan ArtiJuli by på et innslag med Pål Moddi Knutsen og Ellen Sofie Hovland, også den er satt til 11. juli.

Søndag 26. juli får Kråkeslottet besøk av teaterforestillingen «Nøkkelen», et opplegg som Midt-Troms Museum i samarbeid med Rimfrost står bak, der nye episoder i teaterserien lages hvert år.

Bevertning

Bevertningen er også på plass, der kafeen i Saltrommet holder åpent hver dag så lenge utstillingene er åpne. Her sverger man seg fortsatt til det gamle og nostalgiske der for eksempel kaffe kokes på gammelmåten i kaffekjel.

Ellers kan man blant annet by på hjemmebakt brød med alt fra brunost til fenalår til en såkalt luksusblings. Et bra utvalg av hjemlagde kaker kan man også by på. Sol og sommer er det eneste arrangørene mangler nå.