FINNSNES: I konkursregisteret i Brønnøysundregistrene fremkommer det at Senja tingrett har avsagt kjennelse om tvangsoppløsning i boet til Senjafestivalen AS.

Tvangsoppløsninga kommer som en følge av at foretaket ikke har sendt inn/fått godkjent komplett årsregnskap for 2013. Første skiftesamling vil bli holdt 30. juli.

Folkebladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med advokat Kjetil Rege, som er oppnevnt som bostyrer.

Varslet ny giv

Folkebladet har heller ikke lyktes med å komme i kontakt med Lars Torbjørn Stenholdt, daglig leder og eneste aksjonær i Senjafestivalen AS. I mai i år ga han imidlertid uttrykk for at han ville gjøre et forsøk på å få Senjafestivalen opp å gå igjen.

– Tilbakemeldingen fra lag og foreninger i bygda var at de ikke ville at den skulle forsvinne, og de ville være med å hjelpe til med å videreføre den. Uten at foreningslivet spiller på lag med oss er det ikke mulig å arrangere en såpass stor festival, sa Stenholdt den gang.

I utgangspunktet var det opplyst at Senjafestivalen skulle gå av stabelen 30. juli-2. august.

Manglende regnskap

Senjefestivalen gikk av stabelen første gang sommeren 2010. Arrangementet ble en suksess, og det ble anslått et gjesteantall på mellom 3.000 og 4.000 personer.

I 2014 ble situasjonen en ganske annen.

– Da gjorde vi noen grep som viste seg å være uheldige. Blant annet å flytte festivalen i tid og musikkvalget i den. Resultatet ble et underskudd på 500.000 kroner, som vi siden har fått banket ned til litt under 200.000 kroner.

– Men økonomien er fortsatt en stor utfordring, og noe vi hele tiden må ha bakhodet når vi leier inn artister, sa Stenholdt til Folkebladet i mai.

Senjafestivalen AS ble stiftet og registrert i 2013.

Det er ikke registrert noen godkjente regnskap i selskapet.