BØVÆR: Med legendene Ole Paus, Helge Stangnes og Ytre Suløens Jazzensemble, samt unge fremadstormende artister var det ganske komplett program.

Ida Løvheim fra Målselv og Johan Aarstein fra Lofoten fant hverandre musikalsk i Tromsø. Sammen gjør de Dylan på nordnorsk med enorm tekstformidling serverer de Aarsteins tolkninger med glød og intensitet.

Se video: Ole Paus: Kråkeslottet er en kulturskatt

Utradisjonell

Med prosjektet med navnet ”Det e ikkje mæ - Bob Dylan på nordnorsk” har de skapt et format som gjør total ære på Dylan og hans verk. De ga to intimkonserter for 26 tilskuere i ei lita bu og skapte en utrolig fin stemning.

Resirkulert fra Storfjord er noe av det heteste som finnes i Troms for tiden. Etter å ha spilt på Buktafestivalen, Riddu Riddu og By:larm var det på tide at de fikk vise seg på kulturarenaen på Kråkeslottet.

Kråkeslottfestivalen liker å være utradisjonell og kreativ. Dette viste arrangørene ved å invitere Sykepleierforeningens Trommekorps til å spille under den offisielle åpningssermonien lørdag formiddag.

Se video: Lokket fram sola med trommer

Humoren

Etter en grå fredag trommet de fram sola over Bøvær og da Ytre Suløens Jazzensemble bidro med gladjazz skinte sola som ei sol over Kråkeslottet.

Humoren hadde også sin plass under festivalen og Igor Dunderovic imponerte med sine elegante harseleringer over det norske samfunn.

Gjennom ordkløverier og bruk av ordlikheter skapte han lattersalve etter lattersalve.

Ole Paus er også en stor humorist og mellopm sangene kom det morsomme små anekdoter og livsbetrakninger med skarpt skråblikk.

Ristet liv i brygga

Paus sang varmt og ømt om de svake med vakre perler, og harselerte med de sterke i samfunnet gjennom smarte revyviser.

En stor overraskelse for undertegnede var trønderen Anders Jektvik som forteller hverdagshistorier som en krysning mellom Ola Bremnes og Stein Torleif Bjella.

Akkompagnert av sitt eget nydelige gitarspill og groovy el-piano fanget han publikum med flotte tekster og melodier.

Sjelden har vel noen passet så godt på en scene som da Ytre Suløens Jazzensemble spilte på brygga på Kråkeslottet, omkranset av redskaper fra eldre tider. Med svingende gladjazz-takter og den kraftfulle stemmen til Tricia Boutté fra New Orleans ristet de liv den gamle brygga.

Andre artister på årets festival: Ellen Andrea Wang, Fredrik William Olsen, Lena Jinnegren, Valkyrien Allstars, Almir Mezkovic & Daniel Lazar og Carolina & Louisa.

DYLAN: Ida Løvheim og Johan Aarstein ga publikum Bob Dylan på nordnorsk, og publikum likte Aarstein sine tekster. Foto: Rune Ottarsen
ÅPNINGEN: Kreativt muikkvalg til åpningen av festivalen med Sykepleierforeningens Trommekorps. Foto: Rune Ottarsen
HUMOR: Igor Dunderovic med humoristiske betraktninger av det norske samfunn og byråkrati fra en innvandrers synsvinkel. Foto: Rune Ottarsen