BARDU: Dette er den nye konseptutviklingen til Villmarksrock I Bardu, som i år går av stabelen for femte gang.

– Vi er veldig sent på hvordan puklikum tar i mot det nye konseptet. Ifjor var det blant annet dårlig vær som gjorde at det kom lite folk. Dette har vi nå tatt konsekvensen av og flyttet konserter og servering innendørs, sier produksjonsleder Stian Strømseth.

Festivalen blir også flyttet fra Artillerisletta til sentrum av Setermoen. I området mellom kommunehuset og Veksthuset, Dette for å gjøre hele opplevelsen mer kompakt.

– Det kommer til å bli en veldig bra arena på afalt og i en egen hage å mingle i. I tillegg setter vi opp et spektakulært konserttelt, iallefall hva som har vært i Indre-Troms tidligere, så mener vi at rammen rundt konsertene skal gi en god opplevelse, forklarer Strømseth.

Villmarksrock er et supplement til de mer enn 10.000 besøkende til Villmarksmessa som foregår samme helg,

– Andre helga i juni er den helgen da det virkelig skjer i Bardu, fra tidlig morgen til sen kveld. Her er det mulig å få med seg både Nord-Norges største og lengstlevende jakt-, fiske- og friluftslivsmesse og fantastiske konserter på én og samme helg, sier en entusiastisk leder for Villmarksrock.

Kvalitetsmusikk

Helt siden oppstart for fem år siden, har festivalstyret hatt forkus på at det skal presenters både lokale, regionale og nasjonale band. I år kan du nyte musikk både fredag og lørdag.

– Vi ønsker at publikum både skal få oppleve kvalitetsmusikk de kjenner fra før, og kanskje noe mer ukjente men forhåpentligvis gode, nye bekjentskaper. sier produksjonslederen.

Over de to dagene, festivalen skal foregå, er det hele 10 band som skal underholde publikum. Fredag har en klar ungdomsprofil hvor band som Razika fra Bergen og Staysman & Lazz som spiller.

Lørdag har festivalen en mer voksen profil, hvor Claudia Scott og Øistein Greni, hovedpersonen i bandet BigBang som hovedtrekkplaster.

– Tilbakelent

– Vi har bevisst valgt en mer tilbakelent profil på konsertene lørdag for å forsøke å treffe et noe mer voksent publikum, forklarer Stian Strømseth.

Claudia Scott med sin poprock med røtter i country og Øystein Greni som skal gjøre konsert solo med både Bigbang-låter og eget materiale vil lørdagen gi en fin mulighet til å få med seg gode konsertopplevelser, mener produksjonslederen.

– Men det er klart at det skal være mulig å svinge seg også, med blant annet Hvitmalt Gjerde fra Bergen som spiller 60-tallsinspirert rock, lover Strømseth.

Festivalledelsen håper det nye konseptet de har laget for årets Villmarksrock vil treffe et bredt pubklikum.

– Og det er èn ting til som er nytt i år. Vi har ikke lenger ubegrenset antall billetter tilgjengelig siden vi har mye mindre arena, så det kan være lurt å forhåndskjøpe billetter, avslutter produksjonslederen for Villmarksrock 2015.

Stayzman og Lazz kommer til Villmarksrock. Foto: Pressefoto
Claudia Scott er booket for å tilfredsstille det mer voksne publikumet. Foto: Pressefoto