HARSTAD: Som tittelen ”Det er et helvete å ha armer, men ingen å omfavne” antyder er dette unge artister som vil omfavne verden, men som trenger å få en mulighet til å gjøre nettopp det.

De kommer fra Senja, Harstad, Alta, Målselv, Mo i Rana, Tromsø, Sørreisa, Andøya og Masi blant annet, og opptrer sammen første gang under Festspillene, skriver Festspillene i Nord-Norge i en pressemelding.

Av lokale innslag er blant annet Frode Larsen og Jonas Karlsen fra fra Sørreisa og bandet Oh! med. Det samme er Benjamin Mørk fra Vangsvik.

– Med uventede perspektiver, rå overganger og lun tilstedeværelse, får vi møte utøvere fra forskjellige grupper og konstellasjoner. Her blir det bevegelse, musikk, dans og artisteri av høy klasse, og publikum vil gjenkjenne den nordnorske gjestfriheten når de blir ønsket velkommen, blir sett og får være midt i dansen, artisteriet og musikken, heter det i pressemledingen.

Festivalen trekker blant annet frem souljazz i verdensklasse, rap fra vidda, akrobatikk og halling med nordnorsk rot, jazzsaksofoni med trøkk, elektronika- og pianofantasier, drømmende videprojeksjoner på veggene, dansepoesi i klangdrakt, folkemusikalsk vidunderfele og heftige trommevirvler.

- Festspillene i Nord-Norge elsker samarbeid, og er kjent for å invitere artister som våger krysse sjangergrenser og overraske. Nå håper vi vårt herlige publikum igjen tar sjansen og hiver seg med, sier en forventningsfull Festspilldirektør Tone Winje.