FINNSNES: Det i forbindelse med plata som ble sluppet tirsdag 19. mai.

-Det var veldig skummelt å være hovedattraksjon. Hvis man ikke leverer går folk hjem skuffet, uten å føle at de har fått valuta for pengene, forteller Cornelius Hermansen, vokalist i Sweet Scarlet.

Det var rundt 150 spente publikummere i salen.

Les anmeldelse av plata her.

- Vi kjente virkelig på presset, siden vi ikke hadde noen å gjemme oss bak og publikum hadde betalt penger for å se oss - og 10th Harmonic som varmet opp.

Lang prosess

Det har ikke bare vært enkelt for gutta frem mot konserten.

- Prosessen har vært veldig tung og lang. Store avstander mellom oss i bandet, hvor halvparten studerer på fulltid, og resten jobber 100 prosent, har gjort at det har vært vanskelig å sette av tid, forklarer Hermansen.

- Vi gikk faktisk på̊ scenen i kulturhuset uten å ha sett hverandre eller øvd sammen på̊ tre uker, men det gikk jo heldigvis bra, legger han til.

Godt miljø

For bandet var det helt naturlig å kapre Sondre Sætaberget med 10th Harmonic til å varme opp på konserten.

- Vi har likhetstrekk i musikkuttrykket og sjanger, og vi har over tid opprettet et venneforhold mellom de to bandene med gjensidig respekt og beundring for hverandre, forteller Hermansen og legger til at de vil fortsette å bruke 10th Harmonic som oppvarmingsband så lenge det er interessant.

- Vi stiller selvfølgelig gjerne opp i samme situasjon for dem også, sier han så.

- Enormt fornøyd!

Hermansen legger ikke skjul på at de er godt fornøyde og vel så det.

- Konserten gikk over all forventning! Både vår egen opptreden og publikumsresponsen var vi veldig fornøyd med. Morsomt å se at det er mulig å gå sammen om noe så stort, enda man er ung og relativt ukjent, forteller han.

- Ellers føltes det selvfølgelig helt fantastisk å være i en posisjon der vi kunne booke selveste storsalen på Kulturhuset Finnsnes, også klare å få et respektabelt oppmøte, legger han til.

- Hele prosessen fra start til slutt har vært et fantastisk eventyr, og å avslutte i kulturhuset med slik bravur er bare helt enormt. Nå ser vi fremover, og gleder oss til nye øyeblikk.