FINNSNES: Tirsdag 8. september er det duket for forestillingen «Kjell-Aksel Rocker» i Kulturhuset på Finnsnes.

– Det er Riksteatret som kommer med denne forestillingen, og som man vet har dette teatret høy kvalitet på sine produksjoner. Riksteatret selv kaller den både for koseteater for småfolk, rocketeater og figurteater, forklarer teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes.

– Hvor gamle er målgruppa her?

– Fra tre år og oppover. Og det er veldig sjelden at Riksteatret lager teater for et så ungt publikum. Når de kommer med barneteater er det gjerne for barn fra seks år og oppover. Dette ser så langt også til å bli den eneste barneforestillingen vi får denne høsten.

Figurteater

– Hva ligger i beskrivelsen figurteater?

DUKKE I Riksteatrets «Opplev Mer» kan man denne gangen lære å lage en dukke av stykkets hovedperson.

– Det vil for det første si at det ikke er et vanlig dukketater. I figurteater er det skuespillere som fører dukkene på scenen. Det er en veldig vanskelig oppgave, man skal jo helst få publikum til å leve seg inn i forestillingen og legge minst mulig merke til de som føre dukkene. Men dette er et satsingsområde for Riksteatret, og noe de er veldig dyktig på. Forestillingen inneholder også veldig mye musikk, det er jo en musikal.

Forestillingen er basert på en barnebok av Cecilie Enger, som også er kjent for romanen «Mors gaver».

Bildene fra forestillingen viser at det også medvirker musikere på scenen i tillegg til dukkene.

En sau

«Kjell-Aksel Rocker» handler om en sau.

– Ja, intet mindre enn en sau. Han blir snauklipt og mister den flotte hårprakten sin. Vi kan jo tenke oss hvordan det føles, man mister sin identitet og føler seg mye mindre verdt. Dessuten har han akkurat forelsket seg i en jentesau, så det er ikke enkelt for ham, påpeker teaterkontakten, som likevel regner med at historien får en lykkelig slutt når målgruppa er så ung som den er.

I Riksteatrets fast bonusopplegg «Opplev mer» kan man denne gangen lære og lage sin egen Kjell-Aksel-dukke. Det skjer i foajeen i Kulturhuset etter at forestillingen er ferdig.

– Forestillingen har fått gode kritikker, så jeg er sikker på at den er god underholdning for de minste.