FINNSNES: Det opplyser ungdomsprest og kateket Frank Stellmacher i Lenvik menighet.

UNGDOMSPREST Kateket og ungdomsprest Frank Stellmacher.

– Hvis jeg husker rett så vil dette være det tredje året vi kjøret dette tilbudet. Vi tar løs med det hver vår og holder på fram til sommeren. I år kommer vi til å utvide det litt, og vil derfor kjøre film og servere pizza også hele juni måned, forteller Frank Stellmacher.

– Er dette et populært tilbud blant målgruppa.

– Vi hadde årets første film- og pizza-arrangement onsdag 22. april. Da kom det hvis jeg husker rett igjen 12 ungdommer. Det er klart at vi har plass til mange flere enn det, og jeg vil benytte anledningen til å oppfordre flere til å komme. Jeg tror at de som har vært med på dette har trivdes ganske bra sammen med oss.

Målgruppe

– Er dette bare et tilbud for konformanter?

– Nei, det er tilbud for ungdom fra konfirmantalder og oppover. Alle i den alderene er velkommen enten de er konfirmanter eller ikke. Men mange av dem som kommer er konfirmanter, og det er kanskje ikke så rart.

– Er det påmelding?

– Man kan komme selv om man ikke har meldt seg på. Men jeg pleier å oppfordre de unge om å melde seg på gjennom den nettsiden vi har om dette på Facebook. Det er noe vi oppfordrer til fordi vi ønsker at det skal bli pizza nok til alle, forklarer ungdomspresten.

«The Bibel»

Det er TV-serien «The Bibel» man viser.

SERVERING Det servers også pizza på filmseansene i Finnsnes Kirke.

– Vi viser en episode hver gang. De varer i omlag førtifem minutter. Etterpå diskuterer vi det vi har sett, for eksempel om filmskaperne har tatt seg noen kunsneriske friheter. Men jeg synes at dette er bra TV-serie.

– Film er vel et medium som lettere når denne målgruppa?

– Absolutt, og det er derfor vi bruker det. Vi ønsker jo at ungdommer skal komme i kirken, og forsøker å gjøre det mest mulig attaktivt. Vi kjører dette arrangementet annehver onsdag i Finnsnes kirke fram til juli måned.

– Når spiser dere pizza?

– Vi starter alltid med det, og setter av en god halvtime til det. Dette skal være sosialt, man skal kunne spise og snakke sammen. Etter at vi har sett dagens episode har vi satt av vel tre kvarter til å snakke sammen. Det hele avsluttes med bønn og velsignelse, det er noe de unge selv har bedt om at vi gjør.