GIBOSTAD: - Denne vårkonserten er en gammel tradisjon i Gibostad Musikkforening, som vi gjør vårt beste for å opprettholde. Jeg har spilt i korpset siden jeg ble dradd inn av gode venner i 1970 og trives fortsatt meget godt, sier veteran og trommis Jan Håkon Malnes.

VETERAN Jan Håkon Malnes har vært korpset trommis sin 1970!

-  Jeg lærte det grunnleggende med å spille trommer av Ivar Jensås og trives godt med det. Vi er en fin gjeng, som har det hyggelig sammen. Det har gått litt opp og ned med medlemstallet, vi har vært nede i fem seks, men i dag er vi 12 aktive, ikke minst takket være vår dyktige og engasjerte dirigent Line Magnussen.

Marsj

Konserten ble holdt i skytterhuset på Gibostad søndag kveld og åpna med ”Kronprins Olavs honnørmarsj” og det var nesten slik at man kom i 17. mai stemning! Den ble fulgt av ”I will follow him”, en melodi som vel de fleste forbinner med et TV innslaget ”Se torsken”!

I tillegg til å dirigere Gibostad Musikkforening, dirigerer Line Magnussen Finnsnes skolekorps og Midt-Troms brass og jobber til daglig som musikklærer på kulturskolen. Hun hadde tatt med seg to av sine elever, og den første man fikk høre var Youel Yonas på baryton som spilte ”Brown girl in the ring.” Meget bra. Etter to nummer til av korpset, var det pause med åresalg og servering fra en meget rikelig kakebord.

Etter pausen starta man opp med ”The rose” spilt av Yulia Yonas på klarinett. Så kom korpset med først ”Nostalgia” og så ”Heavy på Gnitarhei.”

Dragejakt

- Den er skrevet av lofotenkomponisten Torstein Aagaard-Nilsen og handler om jakten på en drage. Melodien har veldig mange forskjellige taktarter og ulike tempo så det har vært en utfordring for korpset å lære den. Men det har de gjort, så gled dere, annonserte dirigenten. Og de gjorde de vel 40 tilhørerne og belønnet korpset med langvarig applaus. Den ble fulgt av ”All in the April Evening” og det stemte jo utmerket. Siste melodi var marsjen ”Den norske løve” og de som ikke var kommet i 17. mai stemning før, kom det i alle fall da. Mesterlig!

BARYTON Youel Yonas fra Kulturskolen spilte ”Brown girl in the ring” på baryton.

- Det var en veldig trivelig konsert. Jeg har hørt mye på dette korpset på tilstelninger her på Gibostad. De frisker opp tilstelninger og er et positivt innslag som jeg har stor sans for. Den nye dirigenten har gitt dem et løft og det gleder meg å høre at hun også er med og prøver å bygge opp igjen korpsene her i området. Vi trenger korpsene, mente Knut Melangen.